MTB XC

24 órás MTB maratont és pikniket szerveztek

Mindössze másfél hónap alatt szervezte meg a Superior Racing Team a hiánypótló 24 órás maraton versenyt, melynek helyszíne a törökbálinti Fortuna Kemping volt, ami tökéletes volt az infrastruktúra és a megközelítés szempontjából, nem is beszélve arról, hogy a versenyzők és kísérők kényelmét 24 órában használható úszómedence is szolgálta.

A dimbes-dombos versenypálya elsőre mindenkinek feladta a leckét, hiszen meglehetősen embert próbálóra sikerült. A három kilométeres körön , mely egy része erdőben és domboldali réten haladt egymást érték a lejtők és emelkedők, valamint az éles, de élvezetes kanyarok, összességében 80 méter szinttel körönként. Búr Zsolt a bátrabbaknak két  Eleminátor ugratót is beépített a pályába a fotósok nagy örömére. A pályajárás alkalmával a versenyzők zöme meghökkent ezen a kihíváson, de a verseny előrehaladtával és a pálya begyakorlásával egyre inkább az a vélemény kapott hangot, hogy ennek a pályának legyőzése 24 órán keresztül igazi kihívás lesz.

Néhány hihetetlennek tűnő adat két kiváló versenyzőtől: Hudák Szilvia összesen 46 kört tett meg, ezzel 138 kilométert tekert és 4462 méter szintet gyűjtött, ami közelíti a Mont Blanc magasságát. Ladányi Miklós 73 körön át elképesztő 219 km-t tekert és 7081 m szintet abszolvált. Fantasztikus teljesítmény egyéniben ezen a nehéz pályán!

A verseny  jótékonysági célokat is szolgált, hiszen a 3 órás jótékonysági futamból és a Jarritos üdítőital értékesítéséből származó bevételét Vaszil György parasportoló fekvőbringájára ajánlották föl, ezt a nemes célt 250.000 Ft-tal sikerült támogatni.

A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy sikeres verseny esetén évente megismételjék a 24 órás maratont. Az indulók száma (17 csapat, 24 fő egyéni induló) és a pozitív visszajelzések alapján, Sós Sándor szervező bejelentette, hogy 2020 tavaszán 12 órás, 2020 nyarán pedig újra 24 órás verseny szervezésére készül a csapat.

EREDMÉNYEK

201924aug(aug 24)00:0025(aug 25)23:59ÚTTÁRS 24 órás MTB Maraton és PiknikTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakág:MTB XCInfó:Szabadidős

FOTÓK

Szerző
Fotók: Bak Ferenc
'Fel a tetejéhez' gomb