BMX Freestyle

BMX Suli edzőtábor beszámoló

Idén is megrendeztük az egyesületi Velvart BMX Suli Edzőtábort  augusztus 12. és 16-a között, és mint minden évben egy nagyon eredményes, jó hangulatban telt hetet zártunk. Az új trükkök és a szervezett edzések mellett a tábort csapatépítő szerepéért is fontosnak tartjuk. Íme egy rövid beszámoló arról, hogyan is töltöttük együtt ezt a hetet:

Hétfő:

A tábor első napja. Mivel erre a napra mondták a nyár legmelegebb napját, ezért egyből egy nagy strandolással kezdtük a hetet. A reggeli találkozó után megkerestük a legjobb helyet a strandon, ahol „sátrat vertünk”.

Kedd:

Az első edzés nap Nagytarcsán. A reggeli gyülekezőt követően közösen bemelegítettünk és egy kis sorverseny keretein belül kellően feltüzeltük a hangulatot az edzéshez. Két csapatban dolgoztunk, felváltva a Skateparkban és a Pumptracken. A parkban a technikai, a pumpán az állóképességgel kapcsolatos elemekkel foglalkoztunk. Tízórai után csapatcsere, majd ebédhez készülés. Az ebédet követő csendes pihenő után bemelegítés gyanánt gyakoroltuk az esést a műfüves focipályán pár gurulással, és sok nevetéssel fűszerezve. Délután ismét az edzésé volt a főszerep, majd uzsonna után szabadfoglalkozás következett.

Szerda:

Sajnos szerdán eleinte nem volt kegyes velünk az időjárás, ezért a reggeli/délelőtti órákra BMX szerelő workshopot tartottunk, hogy a résztvevő gyerekek elsajátítsák az alap szerelési/karbantartási technikákat. Ezt követően egy interaktív versenyelmélettel készültünk, de közben elállt az eső, ezért a tízórai után egy kiadós focizással levezettük a feszültséget. Ebéd utánra felszáradt a pálya, es kezdetét vette az edzés. Folytattuk ahol előző nap abba hagytuk. A folyamatos, egymásra épülő módszerek eredményesnek bizonyultak. Uzsonna után szabadfoglalkozás, ami alatt a csapat fáradtabb része trambulinozott, a másik része a pályán folytatta a gyakorlást

Csütörtök:

Első nap a Gardenben. A reggeli órák a pálya megismerésével teltek, ugyanis a csapat egy része még sosem járt ebben a Skateparkban. A pálya más profilú mint a nagytarcsai, ezért sok új, változatos, ugyanakkor nagyon fontos dologgal tudtunk foglalkozni. Öröm volt látni, ahogy még a legkisebbek is hatalmas bátorsággal jöttek fel-le az elemekről. Ebéd után a csendes pihenő alatt a gyerekek egy része kipróbálta magát a dirt ásásban is. Délután a tervezett ütemterv szerint haladtunk, ez a nap is nagyon hamar eltelt, de már lehetett érezni, hogy azért kezd fáradni a társaság, ezért uzsonna után kicsit engedékenyebbek voltunk a szabadfoglalkozást illetően, volt jégkása is.

Péntek:

Pénteken már reggel lehetett látni, hogy a gyerekek nagy része kezd az ereje végéhez érni, mégis nagy motivációval vágtunk bele a délelőtti edzésblokknak. Az utolsó napon mindenki szerette volna az eddig tanultakat simára csiszolni, illetve elvarrni a szálakat. Rengeteg új trükk született, és az edzők is nagyon elégedettek voltak a végeredménnyel. Ezen a napon már javarészt nem a szervezett edzésé volt a főszerep, az egyéni igények nyertek teret, hogy mindenki be tudja fejezni, amit elkezdett.

Összességiben nagyon pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak az egy hét alatt. Remélem mindenki jól érezte magát. Nagyon köszönjük az edzőknek és a gyerekeknek, hogy mindig bebizonyosodik, milyen jó kis csapat is vagyunk és milyen jól tudunk együtt dolgozni!

'Fel a tetejéhez' gomb