Országút

A Tipográfia női csapata belga versenyeken járt

Augusztus 9-én utaztunk Belgiumba, a Tipográfia női csapatában Kapott Szonja, Marton Orsolya és László Tamara, majd később csatlakozva Tolnai Zsanett, Fischer Fanni és Pék Eszter képviselte a magyar színeket.

Szombaton reggel elfoglaltuk az állandó szállást Heersben, a Liegetől 20 kilométerre északnyugatra található városban. Még aznap átmozgattak a lányok, vasárnap pedig következett a MerXem Classic WE UCI 1.2 verseny Antwerpen egyik kerületében:

170 fő feletti induló létszám, szűk városi pálya, 8 kör, 123 km, fekvőrendőr, macskakő, járdaszigetek! Erre a versenyre két légiós csatlakozott hozzánk, Eltina van Wijk holland lány, akire hosszútávon számítunk és Shana Dalving belga rider, aki végül a 6. helyen futott be! Eltina az utolsó körben úszott meg a mezőnyről. A mieink a táv felénél limitet kaptak az áthaladásnál, így nem tudták sajnos befejezni a versenyt. Elmondásuk szerint fejben fáradtak el a rengeteg kanyar, megindulás, helyezkedés miatt. Ezt szokni kell, minél több versennyel.

Következő nap érkezett utánunk Tolnai Zsanett és Fischer Fanni, akik a csapattal tartottak a belga út végéig. Kedden Brasschaatban helyi versenyt rendeztek szakadó esőben és 14 fokban. Szerdán edzést tartottunk 80-90 kilométeres távon, melynek felénél a lányok felmásztak a legendás Mur de Huyra is!

Csütörtökön Emptinnében 1.15-ön rajtoltunk, 15×5.3 km várt rájuk. 60 induló, több UCI csapattal. Itt már látszott, kezdenek ráérezni a lányok a belga versenyek ritmusára. Amíg volt erő elől tették a kereket, végül 11 kört hajtottak limitig. A versenyen 10 percenként eső, jégeső, napsütés váltotta egymást a 15 fokban, ennek ellenére élvezték a versenyzést.

Pénteken rövid átmozgatás volt, összekötve a BinckBank rajt megtekintésével, majd Charleroiban felvettük Pék Esztit, aki utánunk repült. Szombaton az ékkő, a Flanders Ladies Classic Sofie de Vuyst WE UCI 1.2 következett, melyre csatlakozott hozzánk Carmen Alvarado, a 2018-as WU23-as cyclocross Európa Bajnok.

159 induló, 68 kilométeres települések közti távot követően 5×10 kilométeres kör várt a lányokra. Pék Eszter tapasztalni jött, jövőre többet megy majd országúton, most 45-nél úszott meg és volt kénytelen befejezni a versenyt. Féltávnál jöttek a rövid felfelék és a szakadó eső. 5 részre szakadt a mezőny, ekkor Orsi, Tami és Eltina épp nem tudta elkezdeni a körözést, Szonja szépen szerepelt, így ő mehetett egy kört a kiállítás előtt. A csapatból Carmen Alvarado szerepelt a legjobban, aki végül a 13. helyen ért célba. E versenyen lehetett érezni a lányokon, hogy csak idő kérdése, hogy több tapasztalattal a hátuk mögött ott tudjanak maradni a mezőnyben.

A kapcsolatépítés jól sikerült, bárkivel beszéltem a nemzetközi mezőnyben, barátságosak, segítőkészek voltak! Jövőre szeretnék több hasonló versenyen részt venni, melyben légiósaink is segítenek majd, ezért a támogatókkal folyamatosan tárgyalunk, hiszen meghívások már vannak és cél, hogy a szponzorok mellett a szövetség támogatásával évente 12-14 UCI versenynapja legyen a lányoknak!

'Fel a tetejéhez' gomb