Országút

Országúti VB kvalifikáció

Kiosztották a kvótákat a szeptember végén megrendezésre kerülő országúti világbajnokságra. A magyar csapat idén kifejezetten jól szerepelt országúton és rengeteg pontot gyűjtöttek, mind a hazai, mind a nemzetközi UCI versenyeken. Talán kevesen tudják, de csak a Gemenc Nagydíjon például 151 pontot gyűjtött a nemzet egyetlen hétvégén!

Hosszú idő után, megint indulhat egy fő az elit férfi mezőnyversenyben (mert nemzetünk benne van az első 50-ben a ranglistán), mely az országúti VB királyfutama.

Az U23-as mezőnyverseny tavaly is remekül sikerült a mieinknek, idén még tovább lehet ezt fokozni, hiszen öt versenyzőnk lehet ott a mezőnyben (mert az Europe Tour listán az első 15-ben van Magyarország). Az undereknél így benne vagyunk abban a 22 top nemzetben, akik öt főt indíthatnak, korábban erre még sosem volt példa! Olyan erős nemzeteket előzünk meg létszámban, mint Ausztrália, Spanyolország vagy Csehország.

A junior fiúknál kettő, a női elitben három, junior lányoknál négy versenyzőt indíthatunk maximum, ehhez viszont nem kellett kvalifikáció és nem is valószínű, hogy a teljes kvótaszámot kihasználjuk.  A  yorkshire-i VB-re utazó keretre szeptemberben tesz javaslatot Dér Zsolt szövetségi kapitány.

'Fel a tetejéhez' gomb