MTB

Három magyar dobogós a hétvégi C1-es hegyikerékpáros versenyeken!

Buzsáki Virág, Vas Kata Blanka és Palumby Zsombor is remekelt a szomszédos országok C1-es hegyikerékpáros versenyein a mögöttük álló hétvégén.

Augusztus 17-én Romániában az UCI C1-es besorolású Herneacova XCO versenyére került sor, míg Ausztriában a szintén C1-es Graz/Statteg viadalán egyben a Junior Series XCO sorozat is folytatódott; érdekességképpen jövőre ezen a pályán rendezik a hegyikerékpáros Európa-bajnokságot (tehát jó teszt is volt az indulóknak). 

Romániában a férfi elit versenyben a szlovák Martin Haring bizonyult a legjobbnak Palumby Zsombor előtt, aki ezzel a kiváló eredménnyel negyven UCI ponttal gazdagodott, a futam másik magyar résztvevője Sylvester Balázs a 21. helyen gurult át a célvonalon. 

A női elitben a világbajnokságra készülő Buzsáki Virág lett az első, hatvan világranglista pontot szerezve, míg Cseh Veronika ötödikként zárt húsz pontot gyűjtve, ezzel a lányok elég jól kiaknázták a romániai utat. 

Ausztriában a junior lányok XCO számában Vas Kata Blanka az előkelő harmadik helyen zárt (mindössze 10 mp-vel maradt el az ezüstérmes norvégtól), ezzel hatvan világranglista pontot gyűjtve. A versenyt az osztrák Mona Mitterwallner nyerte. A junior fiúknál szintén hazai győzelem született Mario Bair révén, itt Baranyi Dávid Áron a 25., míg Gerely Attila a 39. helyen ért célba.

A Junior Seriest megelőzően két nappal a fiatalabbaknak is rendeztek versenyt ugyanitt az osztrák Youngster Cup sorozat állomásként, melyen számos magyar is részt vett.  Egy dobogós helyet sikerült megcsípnünk, ezen kívül az alábbi eredmények születtek az U9 és U15 közötti korcsoportoknál:

U9 fiú: 

  1. Szilasi Dániel (Superior MTB Team)

U11 lány:

  1. Hegedűs Heléna (Bikezone Gödöllő)

U11 fiú:

  1. Kálmán Dániel (ZKSE)

U13 lány:

  1. Hegedűs Henrietta (Bikezone Gödöllő)
  2. Szabó Léna (ZKSE)

U15 fiú:

  1. Takács Zsombor (Magyar Válogatott)
  2. Vas Barnabás (Magyar Válogatott)
  3. Kiss Vince (Bikezone Gödöllő)

U15 lány: 

  1. Bruchner Regina  (Magyar Válogatott)
  2. Greman Szonja  (Magyar Válogatott)

U17 fiú:

  1. Takács-Valent Márk  (Magyar Válogatott)
  2. Csuja Bálint  (Magyar Válogatott)
  3. Pataki Barnabás  (Magyar Válogatott)
  4. Takács-Valent Máté  (Magyar Válogatott)

U17 lány:

  1. Oravecz Lora   (Magyar Válogatott)
Szerző
Fotó: Herneacova XCO FB
'Fel a tetejéhez' gomb