KometaOrszágút

Dina Márton a Kometa csapat legjobbja a Vuelta a Burgos versenyen

A Lagunas de Neila egy különleges szakasz a spanyol kerékpározásban, ami évről évre a Vuelta a Burgos körverseny céljául szolgál. A tegnap véget érő Vuelta a Burgos körversenyt a kolumbiai Iván Ramiro Sosa (Ineos) nyerte, a Kometa Cycling Team-ből pedig Dina Márton végzett a legjobb helyen, 23.-ként ért célba az 5. etap végén, 3 perc 25 mp-el lemaradva a győztes Sosa-tól és ezzel sikerült az összetett versenyben a 19. helyre felküzdenie magát, 6 perc 59 mp-re az összetett nyertesétől, Sosa-tól.

25 km-el a szakasz vége előtt az egyik World Tour csapat, a Movistar támadásba lendült, akikkel Marci is próbálta tartani a lépést, azonban nem járt sikerrel. 16 km-el a vége előtt a mezőny beérte a szökevényeket, akik között a Kometa Cycling Team csapatából Isaac Cantón volt jelen.

“Az utolsó előtti szakasz után a célom a legjobb 20 közé kerülés volt az összetett versenyben, amiért mindent hajlandó voltam megtenni. Őrület volt. Úgy gondolom elkövettem néhány hibát. Az utolsó hegynél sajnos leszakadtam a versenyzők egy nagyobb csoportjától és egy perces hátránnyal kezdtem el megmászni a Lagunas de Neila-t.  Még mindig sokat kell tanulnom, de örülök a teljesítményemnek. A 19. hely az összetett versenyben jó eredmény, de úgy gondolom még sokat tudok fejlődni ha tanulok a hibáimból.” – nyilatkozta Dina Márton.

Jesus Hernandez, a Kometa Cycling Team sportigazgatója így összegzett: „Jó érzésekkel fejezzük be második szereplésünket a Vuelta a Burgos versenyen. Minden szakaszon versenyben voltunk, küzdöttünk és helyt álltunk olyan World Tour csapatok között, akik számára ez a verseny felkészülés volt a La Vuelta Grand Tour versenyre. Ki kell emelnem Dina Márton teljesítményét, akinek ez volt a második versenye a csapattal és az első alkalom, hogy ilyen típusú hegyeken versenyzett. Ha nem lett volna a szerencsétlen bukás, amibe belefutott az első szakaszon, valószínűleg még előrébb tudott volna végezni!”

Forrás
Faster Promotion
'Fel a tetejéhez' gomb