MTB

MTB világkupa a svájci Lenzerheideben

Nem mentek lejjebb! A múlt hétvégi olaszországi forduló után, továbbra is magaslaton folytatta a mountain-bike világelit. A VB előtti utolsó európai világkupa fordulót (ezért különös jelentőséggel bírt), 1500 méteren a svájci Lenzerheidében rendezték. Az augusztus végi, kanadai világesemény előtt ez volt az utolsó igazán rangos megmérettetés az XCO szakágban.

A hétvége legjobb magyar eredményét az U23-as női versenyben Schmidel Regina hozta, aki 17. lett, ez újabb 9 UCI világranglista pontot jelentett. Regina majd Buzsáki Virággal képviseli hazánkat a VB-n ebben a korcsoportban.

Van der Poel sikere a férfi elitben már szinte papírforma, Schurternek megint csak egy ezüstérem jutott. A mieink közül ketten voltak versenyben férfi elitben, most Palumby Zsombornak jött ki jobban a lépés, ő 61. lett. Parti András a pénteki short race-n elért 30. helye után az XCO futamon a 88. helyig jutott.

A női elitben az Olimpiai bajnok svéd Rissveds vitte el a pálmát, kivételes módon itt most nem volt hazai résztvevő, Benkó Barbara egy rövidebb pihenőn vesz részt a szeptemberi VB előtt. Férfi U23-ban sem volt indulónk.

A világkupa sorozat szeptemberben, az Egyesült Államokban folytatódik, egy héttel a Vb-t követően.

'Fel a tetejéhez' gomb