KometaOrszágút

Dina Mártonnal indul a Vuelta a Burgos verseny

Szinte lehetetlen lenne elvonatkoztatni attól, mennyire fontos érzelmi szempontból a Vuelta a Burgos körverseny az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapata számára. A 2018-as körversenyen a Kometa Cycling Team olasz sprintere, Matteo Moschetti – aki az idei szezonban már a Trek-Segafredo Word Tour csapatában versenyzik – felejthetetlen sikert ért el a körverseny második szakaszán, amikor is sikerült megszereznie az első helyet Catrojeriz-ben.

A Vuelta a Burgos nem csak egy egyszerű körverseny, az útvonala igen komoly kihívást jelent a versenyzők részére. A kulcsfontosságú befutók színhelyéül olyan ikonikus helyek szolgálnak, mint például a Picón Blanco hegy Espinosa de los Monteros-ban, illetve Las Lagunas de Neila, ahol az összesített verseny véget ér. Továbbá a rajt Mirador del Castillo de Burgos-ban és a cél Clunia-ban is várhatóan izgalmas pillanatokat hoz majd. Emellett a festői tájnak és a gyönyörű környezetnek köszönhetően a verseny turisztikai szempontból is értékkel bír.

A csapat magyar versenyzője Dina Márton – aki a Tour de Hongrie-n második helyezést ért el – második versenyén vesz részt Spanyolországban. Márton mellett a csapatot Juan Camacho, Antonio Puppio, Daniel Viegas, Diego Pablo Sevilla, Isaac Cantón és José Antonio García alkotja. A Vuelta a Burgos verseny dátuma épp egybeesik a Tour del Porvenir versennyel, így a csapatból az olasz Stefano Oldani és a luxemburgi Michel Ries nem tud részt venni a spanyol körversenyen, mivel a nemzeti válogatottjuk színeiben fognak versenyezni Franciaországban.

„Nagy várakozással tekintek a Vuelta a Burgos verseny elé. A Tour de Hongrie után ez a második legfontosabb versenyem a szezonban.” mondta Márton. „Ez egy rangos nyári esemény. A versenyen négy World Tour csapat is képviselteti magát, ez még inkább megnehezíti a dolgunkat. A harmadik és az ötödik szakasz, a befutók a Picón Blanco hegyen, illetve Las Lagunas de Neila-ban fogják majd eldönteni a versenyt. Ezek a szakaszok kihívást fognak számomra jelenteni, ugyanis Magyarországon sajnos nincs lehetőségem 1.500-1.800 méter magas hegyeken edzeni. A versenyt megelőzően azonban részt veszek augusztus 2-4 között a Val di Sole Mountain Bike World Cup-on, ahol 5 napot töltök majd el 2.000 méteres magasságban. Bízom benne, hogy ez magabiztosságot ad majd, a legjobb formámat akarom nyújtani Burgos-on.”

Szakaszok

Augusztus 13: Burgos – Burgos / Mirador del Castillo (161 km).
Augusztus 14: Gumiel de Izán – Lerma (154 km).
Augusztus 15: Sargentes de la Lora/ Museo del Petróleo – Picón Blanco (153 km).
Augusztus 16: Atapuerca – Roman City of Clunia (174 km).
Augusztus 17: Santo Domingo de Silos – Lagunas de Neila (146 km).

'Fel a tetejéhez' gomb