MTBPara

Amikor a szakágak összefognak

Vaszil György parakerékpárosnak gyűjtenek a 24 órás MTB váltón

Hagyományteremtő szándékkal hívják életre a szervezők az Úttárs elnevezésű, 24 órás MTB maraton váltót, amelyet piknikkel is összekötnek. A kezdeményezés különlegessége azonban nem csak ebben áll. Vaszil György parasportolónk fekvőbiciklijére, valamint versenyeztetésére is gyűjtenek az eseményen.

Törökbálinton, a Fortuna kemping területén, illetve a bálinti erdőben kialakított pályán egész napos, szó szerint 24 órás verseny, piknik és csapatépítő program várja a látogatókat a Superior Racing Team szervezésében. A verseny 6 órás gyermek maraton váltóval, valamint a fent említett jótékonysági 180 perc elnevezésű programmal egészül ki.

Egymás segítése, támogatása elengedhetetlen egy 12 szakágat üzemeltető sportszövetség esetében, és látható, hogy ez a hajlandóság és nyitottság a kerékpársportban megvan. A szakági együttműködés általában az utánpótlás-nevelésben kap nagyobb hangsúlyt, hiszen sok MTB, vagy BMX versenyző választ magának a karrierje során később pálya, vagy például országúti kerékpárt.

A mostani, rendhagyó és remélhetőleg első, de nem utolsó alkalommal rendezendő 24 órás váltóverseny ezt az összefogást erősíti, kerékpáros és kerékpáros között. A szervezők remek hangulatra és igazi bringás ünnepre számítanak.

Jelentkezés: https://www.superiormtbteam.com/24-oras-maraton 

'Fel a tetejéhez' gomb