Országút

Filutás Viktor hatodikként végzett a Székely Körversenyen

Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) újabb UCI világranglista pontokat szerzett, miután hatodikként zárt a Székely Körversenyen.

Augusztus 7. és 10. között került megrendezésre a 2.2-es besorolású Székely Körverseny, ahol egy prológ és három mezőnyszakasz (közte két félszakasz) várta a kerekeseket. A viadalon a magyar színeket az Epronex-BSS Oil Team (Gönczi Gergő, Kiss Gergely, Lovassy Krisztián, Pályi Csaba, Solymosi Márton és Szarka Gergely) és a Pannon Cycling Team (Filutás Viktor, Forray András, Móricz Dániel és Orosz Gergő) képviselték.

A megmérettetés egy mindössze 2,2 kilométeres prológgal kezdődött, ahol Gönczi Gergő (Epronex-BSS Oil Team) rögtön egy nyolcadik hellyel nyitott. A kronót a román Daniel Crista (Giotti Victoria-Palomar) nyerte.

Az első mezőnyszakaszon Sepsiszentgyörgy környékén tett meg a karaván 197,3 kilométert, az olasz Riccardo Bobbo (Delio Gallina Colosio) sikerével ért véget a nap, a legjobb magyar a tizenötödik helyen célba érő Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) volt.

Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) az egyik legnehezebb szakaszon, a Csíkszereda környékén zajló királyatepon sem tétlenkedett, nyolcadikként haladt át a célvonalon. A Tolvajostetőt is érintő penzum végén az osztrák Dominik Hrinkow (Hrinkow Adverics) ünnepelhetett, míg összetettben csapattársa Jonas Rapp (Hrinkow Adverics) vette át a sárga trikót.

A szokásos tíz kilométeres hegyi egyenkénti időfutamon az olasz Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) győzött, Filutás a hatodik helyen abszolválta ezt az etapot, ezzel kiváló összetettbeli helyzetbe hozva magát, miközben Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) is bejött az első tíz között, hetedikként zárt.

Az utolsó záró félszakasz során három magyar versenyző is a legjobb tízben végzett, Kiss Gergely (Epronex-BSS Oil Team) negyedik, Gönczi Gergő (Epronex-BSS Oil Team) ötödik, míg Móricz Dániel (Pannon Cycling Team) tizedik lett a csíkszeredai befutó során.

Összetettben a német Jonas Rapp (Hrinkow Advarics) diadalmaskodott, Filutás Viktor hatodikként zárt, ezzel tíz UCI világranglista pontot gyűjtött és értelemszerűen megszerezte a legjobb magyarnak járó zöld trikót is.

Eredmények

  1. Jonas Rapp, német (Hrinkow Adverics) 12:28:23
    6. Filutás Viktor, magyar (Pannon Cycling Team) + 1:48
    29. Lovassy Krisztián, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 7:51
    30. Pályi Csaba, magyar (Epronex-BSS Oul Team) + 8:23
    35. Móricz Dániel, magyar (Pannon Cycling Team) + 9:32
    37. Gönczi Gergő, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 10:36
    39. Orosz Gergő, magyar (Pannon Cycling Team) + 11:15
    41. Forray András, magyar (Pannon Cycling Team) + 11:20
    42. Kiss Gergely, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 11:25
    48. Szarka Gergely, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 12:11
    62. Solymosi Márton, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 27:18

Fotók: https://www.facebook.com/pg/SportfotoPress/photos/?tab=albums&ref=page_internal 

Szerző
Fotó: Halmágyi Loránd Zsolt
'Fel a tetejéhez' gomb