BMX Racing

Gencsapátiban rendezték a BMX Cross OB-t

Gencsapáti 2013 után adott otthont újra országos bajnoki futamnak – illetve a négy állomásból álló Magyar Kupa sorozat első futamát is ott rendezték a hétvégén. A bajnokságra összesen 59-en neveztek, érkeztek versenyzők Budapestről, Veszprémből, Zalaegerszegről, Ajkáról, Győrből és Sopronból is.

Igazán jól sikerült a verseny, sok néző előtt, remek hangulatban zajlottak a futamok és szerencsére erős mezőny jött össze. Sokat készültek a szervezők erre az erőpróbára, hiszen már márciustól a pálya kialakításával foglalkoztak: döngölték a földet, nyírták a füvet, permeteztek, terepet rendeztek.

Egymást érték szombaton a különböző korosztályok futamai, hiszen a versenyen 9 korosztály képviselői mérték össze tudásukat. Először az amatőrök álltak rajthoz, őket követték az igazolt versenyzők.

A Gyermek 2 kategória döntőjében a veszprémi Pálinkás Balázs haladt át elsőként a célvonalon, megelőzve Csuport Ádámot és Mars Áront. A győztes, a BMX Cross Spartacus SE versenyzője így nyilatkozott: “Mind a 3 selejtezőt megnyertem, ugye a finálét is, én nagyon örülök, hogy nyertem, mert ilyen komoly sikerem még nem volt.”

A serdülők között az ország legnagyobb utánpótlás egyesületének tagja, Zsembery Boldizsár uralta a pályát, Farkas Bendegúz és Torma Zalán sem talált rajta fogást. Zsembery Boldizsár, a Superior Mountain Bike Team versenyzője elmondta: “Nekem a gencsi pálya nagyon tetszett, persze nem olyan, mint egy nemzetközi szintű jó pálya, én Csehországban szoktam edzeni, profi pályákon.”

A legnagyobb érdeklődés a 17+-os kategóriát kísérte, amely a házigazda főszervező Vincze Gergely, valamint az országos szinten BMX-es ikonoknak számító Mészáros Krisztián és Prájczer Péter nagy csatáját hozta, a királykategóriában végül Vincze Gergely, a Gencsapáti KSE versenyzője diadalmaskodott.

Vincze Gergely azonban nem csak BMX-es tudását tette próbára, hanem a versenynap során szervezésből is vizsgázott, és a következőket mondta el: “Az a sajátossága a sportágnak, hogy nagyon sűrű kategóriaváltás van. Ez azért van, mert ahogy a gyerekek fejlődnek, irtó nagy lenne a különbség, mondjuk ha azt mondanám, hogy 10 és 15 év közötti kategória lenne, tehát ezt szét kell darabolni és emiatt ez így valósítható meg.”

Mind a nézők és a versenyzők részéről is egyértelműen pozitív visszajelzéseket adtak, mindenki jól érezte magát Gencsapátiban. Külön öröm a szervezőknek, hogy a Gencsapáti KSE sportolói szépen teljesítettek, főleg a Magyar Kupában gyűjtöttek be sok érmet. A rendezvény megmozgatta a BMX-es társadalmat, egészen jó versenyt hozott, szép létszámmal zajlott le az amatőr futam is. A szervezők tervei szerint a jövőben is igyekeznek minél több rangos BMX-viadalt elhozni Gencsapátiba.

EREDMÉNYEK

2019szo03aug00:00szo23:59BMX Cross Országos BajnokságGencsapáti - BMX pályaSzakágBMX RacingKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

2019vas04aug00:00vas23:59BMX Magyar Kupa 1. fordulóGencsapáti - BMX pályaSzakágBMX RacingKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Szerző
TV Szombathely
'Fel a tetejéhez' gomb