BMX Freestyle

Szepesi Tibi 14. a FISE European Series második versenyén!

A kemény munka előbb, vagy utóbb meghozza a gyümölcsét. Rögös úton ugyan, azonban mindig elérkezik a jól megérdemelt eredmény. Szepesi Tibi egyre több olyan pozitív visszajelzéssel találja szembe magát, mely megerősíti a magyar sportolót abban, hogy jó úton halad. Így történt ez Franciaországban is.

A fiatal hajdúböszörményi rider a hétvégén részt vett a FISE Europian Series második állomásán, mely ezúttal Franciaország középső részén, Châteauroux történelmi városában került megrendezésre. Tibi karrierje eddigi legerősebb eredményét szerezhette meg, ugyanis az előkelő 14. helyen olvashatta a nevét.

Nézzük, hogyan értékelte Tibi a hétvégét:

„Már maga a kiutazás is eléggé kalandosan indult, ugyanis az utolsó pillanatban lett biztos, hogy el tudok indulni a versenyen. Autóval vágtunk neki a közel 24 órás utazásnak, ami azért eléggé lefárasztott bennünket, és a szállásokkal is meg kellett küzdenünk, azonban a helyszín és az atmoszféra mindenért kárpótolt mindenkit.

A pálya szuper volt. A versenyt egyszerre rendezték a görkorisokkal, így a nagy elemek kis helyre voltak összezsúfolva, hogy nekik ne kelljen annyit hajtaniuk magukat. Tekintve, hogy itthon is hasonló pályák vannak (csak természetesen sokkal kisebbek), így a hirtelen elemek nem voltak olyan szokatlanok, azonban a tempó a megszokottnál gyorsabb volt.

A gyakorlásom során „sikerült” egy dupla vulkánon fent akadnom, ahol majdnem ketté tört a biciklim, illetve a bokámat is megütöttem, viszont az éles bevetésre sikerült mind mentálisan, mind fizikálisan összeszednem magamat, így kezdődhetett a verseny, ami nagyon jó hangulatban telt. Sikerült beadnom egy 360 dupla vázpörit… Ezt soha nem adtam még be egy ilyen nagy volumenű rendezvényen. Hihetetlenül boldog voltam. Aztán jöttek a szokásos trükkök, 360, nullkéz… Sajnos sikerült rámennem megint arra a duplavulkánra, amin a gyakorlás során elestem, és ez egy kicsit megtörte a körömet, ugyanis nem tudtam átugrani, hanem átgurultam rajta, majd beakadt a hátsó kerekem és elcsúsztam. Érthetetlenül álltam a pályán. Pillanatok alatt összeszedtem magam, mentem még egy nagyon jó versenykört, megmentettem a helyzetet. A probléma azonban az volt, hogy mivel mondták, hogy a mind a 2 kör számít, így már nem azzal a frissességgel és mentális értékekkel álltam a második kör elé, mint tettem azt az elsőnél. Ez a teljesítményem a 14. helyhez volt elég.

A verseny után eléggé csalódott voltam, hiszen döntős szerettem volna lenni, azonban még is van okunk az örömre, hiszen nemzetközi mezőnyben, profik között ilyen jól még nem szerepeltem. A tapasztalatunk az, hogy már csak egy kicsit kell hozzátenni és igenis be tudunk kerülni a legjobb 12-be. Ott tudunk lenni a legjobbak között!

Ezúton szeretnék külön köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzátett ahhoz, hogy ez az út megvalósulhatott. Köszönöm a Sportivo csapatának, hogy végig menedzseltek ezen az úton is, a menedzseremnek, hogy végig mellettem volt, anyukámnak és a Valvolie-nek, hogy támogatott, az Elit BMX-nek és a DRK-nak hogy eszközöket biztosítottak és Nektek, hogy folyamatosan bíztattatok. Köszönöm!”

Szerző
Forrás: Molnár Mátyás
Forrás
sportivo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb