KometaOrszágút

Remek teljesítmény a Kometa Cycling Team-től Prueba Villafranca – Ordiziako Klasika versenyen

Kilencedik helyen ért célba Isaac Cantón Gudarien Etorbidea-ban a Prueba Villafranca – Ordiziako Klasika kerékpárversenyen, ezzel ismét top 10-es eredményt szerezve a madridi kontinentális csapat számára, ami az idei évben immár a 44. A spanyol származású kerékpáros, a szezonban nyújtott eddigi legjobb teljesítményével tett pontot a Kometa Cycling Team számára igen fontos nap végére, köszönhetően a csapat aktív munkájának a verseny során, a szökési kísérleteknek és a megszerzett pozíciók megvédésének.

Az Alberto Contador Alapítvány csapatából először a szintén spanyol Diego Pablo Sevilla tűnt ki, ugyanis hét kerékpárossal együtt leszakadt a mezőnytől, amellyel kezdetét vette a tényleges verseny. A szökevények 3 percnél nagyobbra azonban nem tudták növelni előnyüket, az őket üldöző mezőnyben world tour és kontinentális csapatok versenyzői diktáltak komoly tempót, ezzel többször is másfél perc körülire csökkentve előnyüket.

„Sajnálom, hogy nem tudtuk növelni az előnyünket, annak ellenére, hogy nagyon jól összedolgoztunk. Tisztában voltunk azzal, hogy az üldözőink kicsivel több, mint egy perc hátránnyal kontroll alatt tartanak minket, ennek ellenére továbbra is harcoltunk.” mondta Diego Pablo Sevilla.

Altzo első hegyoldalainál azonban beérte a mezőny a szökevényeket és a hegyi szakasz számos izgalmas versengést hozott, ahol Dina Márton és Isaac Cantón az első pozíciókban szerepeltek. Az Abaltzisketa-n keresztül vezető utolsó szakaszon aztán Valls Ferri (Movistar) támadásba lendült, vele együtt öt versenyzőtársával, akiket a cél előtt néhány másodperccel sikerült megelőznie és ezzel megszerezte a győzelmet. Nem sokkal utána ért célba a 9. helyen Isaac Cantón, majd a 17. helyen Dina Márton 1 perc 26 mp-el lemaradva a győztes Valls Ferri-től.

„Nagyon örültem, hogy újra lehetőségem volt együtt versenyezni a csapattal. Nem voltak a legjobbak ma a lábaim, ez nehezítette a dolgom és az emelkedőnél leszakadtam az első bolytól. Jó volt látni Isaac-ot a TOP10-ben, próbáltam neki segíteni, ahogy tudtam!” – mondta a nap végén Marci, akinek ez volt a második versenye a Kometa Cycling Teammel.

'Fel a tetejéhez' gomb