MTB

Dupla Országos Bajnokságot szervezett a Superior Team

A szombati XCO OB után vasárnap megrendezték az XCE OB-t is. Búr Zsolt és csapata a Kamaraerdei Ifjúsági Park területén alakította ki az igényes technikai elmeket tartalmazó kb. 1 perces sprintpályát. Vasárnapra teljesen új nyomvonalat építettek a szervezők, startoltató kamionról indultak a versenyzők és egy gigantikus fahíd leküzdése után még 5 másik, a természetest utánzó akadályt kellett maguk mögött hagyniuk.

Ebben a szakágban mindössze 12 versenyző állt rajthoz annak ellenére, hogy pontszerző versenyszámról volt szó, de a hangulatra nem lehetett panasz. Míg a verseny központjában Fazekas Jácint, addig egy távolabbi ponton Bíró Ádám hangja motiválta a versenyzőket, szurkolókat az izgalmas, kétkörös kieséses rendszerben zajló futamokon.

Fetter Erik  dinamikus versenyzéssel OB bajnok, míg Prálczer Péter második és a szemtelenül fiatal Gerely Attila harmadik lett az előző napi XCO OB bajnok, Dina Márton előtt.

A díjátadó és a Himnusz elhangzását követően a korábbi szurkolókon volt a sor, hiszen 13 órakor megkezdődtek az utánpótlás és hobbi futamok. Közel 40 gyermek versenyzett a pályán. Nem csupán a versenyzők , de a szurkolók is kitettek magukért , hiszen hangjuktól volt hangos ezen a délutánon kamaraerdő.

A szervezők szerint az XCE OB és a hozzá kapcsolódó utánpótlás futamok sikere jól tükrözi, hogy az mennyire hasznos , látványos és fontos a gyerekeknek ez a kategória. Az ELEMInátor sorozat mintájára szerintük minél több eliminátor versenyre is szükség van.

EREDMÉNYEK

2019vas21júl09:00vas23:50eBike.hu Eliminator OBBudapest - Kamaraerdei Ifjúsági ParkSzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb