Pálya

Országos csúcs csapatsprintben, Lovassy Patrik Rómeó hatodik keirinben

Július 9-e és 14-e között Belgium, azon belül is Gent városa adott otthont a 2019-es junior és U23-as pálya Európa-bajnokságnak. A magyar színeket nem kevesebb, mint hét kerékpáros képviselte, név szerint Borissza Johanna, Csengői Bálint, Hájos Dániel, Lovassy Patrik Rómeó, Mike Panna, Molnár Gábor és Varga Bálint utazhatott ki Belgiumba.

Az első napon a junior fiúk csapatsprintjében a Csengői Bálint, Lovassy Patrik Rómeó és Varga Bálint összeállítású trió a tizedik helyet szerezte meg, ráadásul 51.120-as idővel új országos csúcsot elérve.

Az 1000 méteres egyenkénti időfutam során, Csengői Bálint a 24. helyen zárt 1:08.267-es idővel, sajnos a Scratch számot egy nagy bukás árnyékolta be, a magyar versenyzők sem tudták befejezni azt.

A harmadik versenynapon Lovassy Patrik Rómeó a 14. helyen abszolválta a Sprint számot, míg Csengői Bálint ugyanitt 25. lett. A 3000 méteres egyéni üldözéses versenyszámban Hájos Dániel 3:39.645-el a 27., Varga Bálint pedig 3:42.750-es idővel a 28. helyen végzett.

Borissza Johanna a selejtező versenyszámban tizedik, míg a fiúknál Molnár Gábor a 14. helyen zárt.

Az utolsó napon Borissza Johanna szintén egy 17. hellyel rukkolt ki Omniumban, míg a junior fiúk Keirin számában Lovassy Patrik Rómeó a szenzációs hatodik helyen zárt.

Gratulálunk!

'Fel a tetejéhez' gomb