MKSZ hírek

Kerékpáros szolgáltatás fejlesztés indul a Hortobágyon is

A GINOP-7.1.9-17-2018-00033 sz. projekt keretében több, mint 210 millió forint uniós támogatással kerékpáros szolgáltatás fejlesztés indul a Hortobágyon. A projekt célja, hogy a Tisza-tó körül már jelenleg is kiemelkedő népszerűségnek örvendő kerékpáros útvonal bővítése megtörténjen, valamint turisztikailag vonzó, biztonságos kerékpáros összeköttetés valósuljon meg a Tisza-tó és a Hortobágy között is. A térség kerékpáros turisztikai vonzerejének növelése segíti a desztináció újra pozicionálását, a látogatószám növelését, valamint a szezonalitás csökkentését.

A Magyar Kerékpáros Szövetség vezetésével megvalósuló projekt célja az, hogy a Tisza-tóhoz már évek óta visszatérő kerékpárosok számára új útvonalak és attrakciók elérhetőségét biztosítsa, emellett pedig a Hajdúszoboszlóra, Debrecenbe és Hortobágyra érkező vendégek részére elérhetővé tegye a kerékpározást, mint valódi alternatív és aktív kikapcsolódási programot. A projekt során megtörténik többek között a Tisza-tó Kör kerékpáros szolgáltatásokkal történő fejlesztése, kitáblázott, összesen 290 km túraútvonal kialakítása, 29 db pihenőhely kihelyezése, 5 eszközparkkal felszerelt szolgáltató alközpont létrehozása, 20 e-MTB és 75 db prémium crosstrekking kerékpár biztosítása családbarát kiegészítő eszközökkel, 2 db tematikus attrakció kialakítása, 20 db kerékpártámasz és 10 db fedett-zárt kerékpártároló kihelyezésével a kerékpáros barát szolgáltatások számának növelése, 1 db elektromos mikrobusz és utánfutó által mobil szerviz szolgáltatások és kerékpár szállítás biztosítása a teljes fejlesztési területen, valamint mobil applikáció, és 5 db új, 4 órás munkahely létrehozása. A projekt fő feladata, hogy kiegészítse és magasabb minőségi szintre emelje a térségben a kerékpározás élményét, ezzel is erősítve a desztinációra egyébként is jellemző aktív turisztikai profilt.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint a Hortobágy és a Tisza-tó kerékpáros turisztikai potenciálja sokkal nagyobb, mint amit jelenleg kihasznál a desztináció. A térség turisztikai vonzerejének növeléséhez a kerékpározás nagyban hozzájárul, illetve fontos a turisztikai országmárka építése szempontjából is.

A 210,54 millió Ft összköltségű bringás fejlesztés a BalatonBike365 mellett a Magyar Kerékpáros Szövetség újabb kezdeményezése, amely a hobbikerékpározás fejlesztésével hivatott országszerte népszerűsíteni a hazai kerékpársportot. A projektben konzorciumi partnerként a Magyar Turisztikai Ügynökség is részt vesz.

'Fel a tetejéhez' gomb