KometaOrszágút

Karl Ádámra és Vas Balázsra is felfigyelt a Kometa Cycling Team

Ismét mérföldkőhöz érkezett az Alberto Contador Alapítvány, a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Kométa stratégiai együttműködése. A közös munka már februárban kezdetét vette, amikor a magyar tehetségek helyet kaptak a Kometa Cycling Team spanyolországi edzőtáborában. A jól előkészített együttműködés eredménye volt, hogy a 2019-es Tour de Hongrie-n bemutatkozhatott Dina Márton, a Kometa Cycling team első magyar versenyzőjeként. Nagyszerű szereplését követően most újabb versenyzők kapnak gyakornoki szerepet a csapatnál.

Karl Ádám és Vas Balázs augusztus 1-én kezdik meg az edzéseket a Jesus Fernandez által vezetett csapatban, csatlakozva honfitársukhoz, Dina Mártonhoz. Ádám és Balázs, Aljenadro Ropero és Stefano Oldani, a 2018-ban bemutatkozott, mára igazolt versenyzők nyomdokaiba léphetnek majd.

Karl Ádám korábban már edzőtáborozott a Kometa Cycling Teamel, a magyar válogatott színeiben pedig 6. helyezést ért el az egyik szakaszon az idei Tour de Hongrie-n!

„Örülök, hogy ismét lehetőséget kaphattam egy következő szinten a Kometa Cycling Teamnél! Alig várom, hogy fejlődhessek a csapattal, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani a következő versenyeken.” – mondta Ádám.

Vas Balázs a jelenlegi Cyclo-cross magyar bajnok, saját szakágában már junior kora óta nemzeti és nemzetközi sikereket ért el. „Nagyon-nagyon boldog vagyok ettől a lehetőségtől, és a legjobbamat akarom nyújtani. Ez egy remek hír számomra, főleg mivel még csak 18 éves vagyok. A fő célom, hogy hamarosan a csapat stabil tagja lehessek.” – mondta Balázs.

Ivan Basso, a Kométa Cycling Team sportmenedzsere elmondta: „További lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy még jobban bekapcsolódjunk a magyar kerékpársportba. Karl Ádám és Vas Balázs olyan kerékpárosok, akiket már egy ideje figyeltünk és úgy gondoljuk, hogy készen állnak egy ilyen megmérettetésre.” A csapat büszke a közös munkára a Kométával és a Princzinger Péter vezette Magyar Kerékpár Szövetséggel. Az MKSZ elnöke a hírre reagálva hozzátette: „A hazai kerékpársport „egészséges” működését jól példázza, hogy egyre több magyar bringás kap lehetőséget nagy nemzetközi csapatoknál. Ez egyúttal perspektíva is a fiatal generáció számára, hiszen látszik, hogy a befektetett, közös munkának van eredménye.”

Forrás
Faster Promtion
'Fel a tetejéhez' gomb