Pálya

Az Európai Játékok pályakerékpáros versenyeiről

A minszki Európa Játékok pályakerékpáros versenyein Filutás Viktor (pontverseny), Lovassy Krisztián (Scratch, Omnium) és Szalontay Sándor (Sprint, Keirin) képviselték a magyar színeket.

Elsőként Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk a Scratch számban, melyet a görög Christos Volikakis nyert meg, Krisztián tizenegyedikként zárt.

Őt Szalontay Sándor követte Sprintben. A 200 méteres leborítást 9.952-es idővel abszolválta a magyar kerekes, aki a következő kőrben a brit Andrew Carlin Jack ellenében maradt alul, viszont a reményfutamát megnyerte, ezzel továbbjutott. A következő kőrben a későbbi aranyérmes holland Jeffrey Hoogland bizonyult túl nagy falatnak, majd a lengyel Jan Rafal Sarnecki is gyorsabb volt, így Szalontay végül a tizennegyedik helyen zárt.

A pontversenyben Filutás Viktor állt rajthoz, aki remekül teljesítve, hét pontot gyűjtve a tizenegyedik helyen végzett. Az aranyérmet itt is a pontverseny győztese, a görög Christos Volikakis kaparintotta meg.

A pályaversenyek záró napján Lovassy Krisztián Omniumban, míg Szalontay Sándor Keirinben volt érdekelt. Krisztián a Scratch számban tizenharmadik, a tempóversenyben kilencedik, az eliminációban tizenkettedik, míg a pontversenyben szintén tizenkettedik lett, összességében pedig ugyancsak tizenkettedikként végzett, a győzelmet a holland Jan Willem van Schip szerezte meg.

Szalontay a Keirin második futamába került, melyet az orosz Denis Dmitriev nyert meg, majd sajnos a reményfutamból sem sikerült továbblépni, így tizennyolcadikként zárt. Az aranyérem végül a holland Harrie Lavreysen nyakába került.

'Fel a tetejéhez' gomb