Országút

Kormos Veronika és Valter Attila lettek az év időfutam bajnokai

A 2018-as évhez hasonlóan ezúttal is Debrecen mellett rendezték az országos időfutam bajnokságot. A közel kétszáz nevező gondoskodott arról, hogy izgalmas csaták szemtanúi lehessünk a különböző korcsoportokban. Az elit nőknél végül Kormos Veronika (Health Mate Ladies Team), míg a férfiaknál Valter Attila (CCC Development Team) szerezte meg a bajnoki címet.

Az ob az U13-as fiúk versenyével kezdődött, akikre hat kilométer várt. A leggyorsabban Zsembery Boldizsár (Superior MTB Team) abszolválta a távot, ezzel megszerezve a bajnoki címet Péter-Lichtenberger Ábris (Kaposvári Kerékpáros Klub) és Dorogi Alex Martin (Kőbánya Cycling Team) előtt.

A tizenöt éven aluli fiúknál Radics Milán (Szeleshát Birtok Kecskemét ES) volt a leggyorsabb a tíz kilométeres távon. A második Tóth Márkó (Győri Atlétikai Klub), míg a harmadik Hancz Tamás (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) lett.

Az U17-es lányoknál Kovács Judit (Kontent-DKSI) magabiztosan utasította maga mögé riválisait, hazai pályán győzedelmeskedve. A dobogó második fokára Fischer Fanni (Superior Road Cycling Team), míg a harmadik helyre Sáry Boglárka (KSI SE) ért oda.

Az U17-es fiúknál Szijártó Zétény (Kontent-DKSI) és Árvai Kristóf (Kontent-DKSI) küzdött nagyot az aranyért, előbbi sikerével, míg a tizenöt kilométeres penzum végén a bronzérem Mészáros Bence (Willebrord wil vooruit) nyakába került.

Talán a tizenkilenc éven aluli lányok küzdelme hozta a legnagyobb csatát, Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) végül mindössze három másodperccel győzte le Vas Kata Blankát (Merida Maraton Team-CST), a harmadik helyen Bajorfi Eszter (Győri Atlétikai Klub) zárt.

Az U19-es fiúknál huszonöt év elteltével szerzett újra bajnoki címet egy nyírségi kerékpáros Hrenkó Norbert (Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete) személyében, aki Lepold Sámuel (Green Riders) és Hájos Dániel (BVSC-Zugló) kettősét utasította maga mögé.

Az elit hölgyekre 19 kilométer várt, Kormos Veronika (Health Mate Ladies Team) érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a bajnoki trikót, az ezüstérmes Hajnal Adrienn (FTC), a bronzérmes pedig Matuz Etelka (FTC) lett. Az U23-as versenyzők között Kapott Szonja (Fehérvár Cycling Team) zárt a legelőkelőbb helyen.

Az elit férfiaknál Valter Attila (CCC Development Team) volt a legjobb a 38 kilométeres távon, mellette Pelikán János (Pannon Cycling Team) és Peák Barnabás (SEG Racing Academy) fért még oda a dobogóra. Valter 48,94 kilométer/órás átlaggal teljesített az egyenkéntit.

EREDMÉNYEK

2019jún27Egész napKiemeltIdőfutam Országos BajnokságDebrecen - BocskaikertSzakág:OrszágútKategória:OB

FOTÓK

Nagy örömünkre szolgált az amatőr kategóriákba nevező versenyzők egyre nagyobb létszáma. Az idei évre a verseny rangját emelve számukra is amatőr bajnoki mezt osztottunk. Mindazonáltal a Magyar Kerékpáros Szövetség a jövőben átgondolja az amatőr indulók ellenőrzésének lehetőségét és a kategória szabályrendszerét.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X