BMX Racing

Kitűnően vizsgázott Sopron – Alpok-Adria Kupa

A szervezők szerint minden tekintetben példás versenyt rendezett a soproni bmx-esek újdonsült csapata. A vasárnapi, szűnni nem akaró eső ellenére pontosan, időterv szerint bonyolították le a Retcoff Dr. Auer Alpok-Adria Kupasorozat soproni futamát!

A rendezők megtettek mindent, hogy a létszám is megfelelő legyen, ám sajnos több korcsoportban nem tudtak többfutamos selejtezőket lebonyolítani. Ennek ellenére az amatőr osztályban egyre több versenyezni vágyó, hazánkbéli gyermek indult, mi több dobogós, érmes helyeken végeztek. Feltétlenül említésre méltó a legkisebbek között az alig hét éves Reicher Flóra, aki bizony mindkét nap alaposan elporolta szlovén és magyar férfi ellenfeleit, és büszke győztesként léphetett a dobogó legfelső fokára. A hazaiaknak ugyanígy öröm volt, hogy a 8-10 éves amatőr osztályban mindkét nap soproniak bérelték ki a dobogót! A Menyhárt, Kreisz, Hajtó hármas még a befutó sorrendjén sem volt hajlandó változtatni! És hogy tényleg van valami készülőben BMX Cross vonalon ott a nyugati határszélen, azt a 10 év fölöttiek eredménye is megerősíti! A korcsoportot mindkét nap Czisztler Hanna nyerte, szombaton a gencsapáti Reymeyer Zétény követte őt a második helyen, majd a sporoni Kreisz Krisztina állt fel harmadikként a dobogóra, aki ezt a helyet vasárnap is megtartotta!

A 24”-os Cruiser osztályban a 30+ kategóriában Becsei Sándor lepte meg a szervezőket az indulásával. Szombaton harmadik helyre volt elegendő a teljesítménye, vasárnap azonban a profik nyugalmával és tempójával győzött a rutinos szlovén és osztrák cruiseres versenyzők előtt előtt!

A liszenszes osztály is komoly küzdelmeket hozott. A legkisebbek között a vb harmadik Naszádos Sabának drukkolhattunk, aki ugyan egy évvel fiatalabb ellenfeleinél, de hét évesen is sikerrel vette fel a kesztyűt. Szombaton csupán az ötödik helyre volt elég az energia, vasárnap viszont már a dobogós, harmadik hellyel zárt. Ebben a korcsoportban szerepelt még említésre méltóan a soproni Lengyel Gellért is, aki Sabát árnyékként követve szombaton hatodik, vasárnap negyedik hellyel vigasztalódott.

Boys 9-10 évesek között a dobogós küzdelmekben nem voltak érdekeltek a hazaiak. A veszprémi Pálinkás Balázs mindkét nap negyedikként ért célba, mögötte Csuport Ádám egy döntős ötödik és egy nyolcadik helyet szerzett.

Boys 11-12 ben nagy küzdelem folyt az első helyért, de a vösendorfi Valentin Wagner ellen nem volt  fegyvere a Superior MTB Team versenyzőjének Zsembery Boldizsárnak. Szombaton a négy futamból hármat Valentin nyert, vasárnap viszont pengeéles helyzet alakult ki, hiszen a negyedik futamra maradt a döntés. Itt aztán egy rontott rajt mellett Boldizsárnak meg kellett elégednie a második hellyel. Szombaton a soproni Farkas Bendegúz tornázta fel magát a dobogó harmadik fokára, mögötte pedig klubtársa Torma Zalán végzett, aki aztán vasárnap kikövetelte magának a harmadik helyet, Bendegúz pedig ötödikként fogadta a gratulációkat.

U15-ben nem volt magyar induló, U17-ben is csupán két veszprémiért szoríthattunk,  László Milosért, aki a hétvégén negyedik és második helyezett lett, valamint Kató Norbertért, aki 5-3-al zárt.

A 17+ királykategória egy magyar, Bálint Gyula részvételével zajlott, aki tisztes helytállással hetedik lett szombaton is és vasárnap is. Mindkét nap a szlovén veterán Frank Tilen szerezte meg a győzelmet, bár vasárnap egy bukás miatt némi szerencsével.

A szervezők beszámolója szerint a verseny lebonyolítása érdekében példás és rég nem látott összefogás alakult ki a klubok között, így köszönetet mondanak László Miklósnak a rajtgép kezeléséért, Naszádos Gábornak a bíráskodásért, nem utolsó sorban pedig Andy Koglernek, aki mint chief commissaire tette gördülékennyé a versenyt!

'Fel a tetejéhez' gomb