MTB XC

Taroltak a magyarok a Restart MTB XCO versenyen

A zalaegerszegi Restart fesztivál keretében került sor a Restart MTB XCO első kategóriás olimpiai kvalifikációs hegyi kerékpáros versenyre, ahol taroltak a magyar kerékpárosok.

A junior lányoknál Vas Kata Blanka szerezte meg az első helyet ezzel húsz UCI világranglista ponttal gazdagodva. A dobogó második fokára a szlovák Radka Paulechová, míg a harmadikra a francia Lena Marturier állhatott fel.

Egyedül az elit hölgyeknél nem tapsolhatott magyar győzelemnek a nagyérdemű, itt a szlovén Tanja Zakelj (Unior Devinci Factory Racing) győzött a lengyel Aleksandra Podgorska (Volkswagen Samochody Uzytkowe) és a cseh Jana Czeczinkarova (Mitas-Mercedes Benz Praha-Trek) előtt. A legjobb magyar a hatodik helyen záró Buzsáki Virág lett, de pontszerzőként zárt Schmidel Regina (7.), Cseh Veronika (8.) és Király Katalin (9.) is.

A junior fiúknál Baranyi Dávid Áron diadalmaskodott 20 UCI ranglista pontot szerezve, az osztrák Daniel Churfürst zárt másodikként, míg a cseh Jan Sindelar lett a harmadik. Negyedikként Takács Máté, nyolcadikként Szabó Levente, tizedikként pedig Kosányi Péter Gábor gurult át a célvonalon.

Az elit férfiaknál Parti András és Palumby Zsombor csatázott a győzelemért, olyannyira, hogy végül csak a sprint döntött, amit előbbi nyert meg ezzel hatvan UCI pontot is bezsebelve. Zsombor a második helyért negyven pontot kapott, míg a harmadik a francia Clément Auvin lett. A magyarok közül pontszerzőként ért még célba Fetter Erik (7.), Buruczki Szilárd (11.) és Borsos Benedek (13.) is.

„Kőkemény csatát vívtunk Palumby Zsomborral, az utolsó méterig kínoztunk egymást, gyakorlatilag sprintre jöttünk, ahol sikerült nyernem – írta egyik közösségi média oldalán Parti. – Köszi Zsombi ezt a napot, már régen lettem így meghajtva idehaza!”

Csak vasárnap fotóztam. A mai időjárás extrém körülményeket teremtett az utánpótlás versenyzőinek és a fotósoknak is….

Közzétette: Bak Ferenc – 2019. június 23., vasárnap

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X