MTB XC

MTB Piknik volt Vértesbogláron

2018 őszén Kult János, a piknik kitalálója és korábbi fő szervezője, vértesboglári lokálpatrióta azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy a méltán kedvelt, de támogatás és főleg anyagiak hiányában ellehetetlenült és el is maradt a 2018-as piknik. Számunkra nem is volt kérdés, hogy ez pont a nekünk való feladat, így Búr Zsolttal, aki a korábbi szervezők – a Bringabanda csapatának – tagjaként már ismerte a részleteket, így nekiláttunk János közreműködésével megszervezni a 2019-es pikniket.

Meg kell köszönnünk, Kult János önzetlen munkáját, mely a piknik továbbvitelére, felélesztésére irányult! A szervezés minden pillanata élvezetes volt annak ellenére, hogy nehézségek akadtak jócskán. Arra törekedtünk, hogy a piknik ne tömegrendezvény legyen. Őrizze meg a hagyományait, koncentráljon a családokra a fiatalokra és ne csak a verseny legyen fontos, hanem a gyönyörű táj, a család és a barátok.

Bíró Ádámot kértük fel a rendezvény ceremónia mesterének, aki nem hazudtolta meg született tehetségét és olyan hangulatot teremtet, ami méltó volt a családi piknikhez. Reméljük más kerékpáros verseny rendezői is bizalommal fordulnak feléje, hiszen mestere szakmájának.

A hosszú hétvégének és a jó időnek is köszönhetően a meglepetéssel indult a nap, ugyanis a 160 előnevezőből, több mint 220 nevező lett, így minden kreativitásunkra szükség volt, hogy chipet és rajtszámot kaphassanak a versenyzők. Miután minden és mindenki a helyére került 20 perc késéssel ugyan, de elrajtoltak a futamok. A célban már forró babgulyással és házifánkkal, de mindenekelőtt igazi helyi készítésű szikvízzel, azaz szódával, szörppel és jégkásával vártuk a befutókat. Természetesen mind a három finomság a rajtcsomag részét képezte!

A kihelyezett szalagok rongálása miatt sajnos jó páran tévedtek el Várgesztes magasságában az 50 km-en, de végül is mindenki és balesetmentesen célba ért.

Köszönjük a támogatás Vértesboglár Önkormányzatának és további támogatóinknak! Valamint köszönet a versenyzőknek és családtagjaiknak, barátaiknak, hogy igényt tartanak az efféle családias maratonokra!

Kapcsolódó hírek

Olvasta már?
Close
Back to top button
Close
Close
X
X