MTB XC

Magyar győzelem a Sagan Tour U9 korosztályában

Június 16-án a szlovákiai Újtölgyesen (szlovákul Nova Dubnica) rendezték a  Sagan Tour 5. fordulóját. A hétvégi fordulóban az U9 korosztályban Kovács Béla, a Kontent-DKSI legfiatalabb versenyzője az első sorból rajtolva hibátlanul versenyezve rajt-cél győzelmet aratott. Ezzel a győzelemmel az összetettben az éllovastól mindössze két ponttal lemaradva áll a második helyen!

A Peter Saganról elnevezett és általa támogatott, több éves múltra visszatekintő rangos utánpótlás sorozat Közép-Európa legnagyobb létszámú kerékpáros gyerekverseny sorozata. A Sagan Touron U5-től U15-ig rendeznek versenyeket, összesen 300-600 gyerek részvételével, 50-100 fős mezőnyökben. A pályák teljesítéséhez mountain bike-kal kell indulni, a terep pedig a helyszínektől függően vagy nagyon gyors, városi parkban lévő pálya vagy vérbeli XCO nyomvonal. A következő megmérettetés két hét múlva Nagyszombaton (szlovákul Trnava) lesz.

Szurkoljunk a magyar fiataloknak és gratulálunk a szép eredményhez!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X