MTB

Benkó Barbara és Parti András nyerték a szamobori XCO versenyt

Immáron hagyomány, hogy a magyar hegyikerékpárosok remekül szerepelnek a horvátországi XCO Samobor viadalán, amely ezúttal sem volt másképp, Benkó Barbara győzött a női, míg Parti András a férfi elit futamban.

Két kiválóságunk mellett a juniorok között Kiss Kata Emma, Baranyi Dávid Áron és Fülöp Ádám István is érdekelt volt a 26. XCO Samobor C1-es kategóriájú versenyen.

A 4,1 kilométeres pályán a junior lányokra 12,3 kilométer, azaz három kör, míg a fiúkra 16,4 kilométer, avagy 4 kör várt. Előbbi futamot a szlovén Ana Jazic nyerte, Kiss Kata Emma bő hat perces hátránnyal a negyedik helyen zárt, amellyel 14 UCI pontot gyűjtött. A fiúknál az olasz Davide Toneatti sikerének tapsolhatott a nagyérdemű, Baranyi Dávid Áron és Fülöp Ádám István sajnos nem ért célba.

Az elit hölgyek öt kört abszolváltak kicsit több mint húsz kilométert teljesítve. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) végül közel két és fél perces előnnyel nyerte meg a futamot ezzel 60 UCI világranglista pontot gyűjtve. A második a szlovén Tanja Zakelj lett, míg a dobogó legalsó fokára a szerb Teodora Savic-Popovic állhatott fel.

Az elit férfiak 24,6 kilométert tettek meg, Parti András az olasz versenyzőkkel csatázott nagyot, végül Andris másfél perc körüli előnnyel nyert, ezzel szintén 60 UCI világranglista pontot gyűjtve. A második Daniele Braidot, míg a harmadik Nicholas Pettina lett.

Szerző
Fotó: fb.com/lovesamobor
'Fel a tetejéhez' gomb