BalatonBike365Országút
Népszerű

Tour de Hongrie 2019 információk

Siófok belvárosában, látványos körpályán kezdődik június 11-én kedden a legnagyobb magyar kerékpárverseny. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, elsőkategóriás nemzetközi országúti kerékpárverseny 133 fős mezőnye hat nap alatt 890 kilométert tesz meg a június 16-i székesfehérvári befutóig, az eseményekről több mint 150 országban számolnak be a televíziós csatornák.

NAPI ÖSSZEFOGLALÓK ÉS RÉSZLETES EREDMÉNYEK ITT

Minden idők legerősebb mezőnye, tizenkilenc csapat 133 kerékpárosa sorakozik majd fel. 2018-ra magasabb szintre került a verseny besorolása, s a résztvevők erőssége ebben az évben újra felülmúl minden korábbit: a prokontinentális csapatok közül négy is eljön hozzánk, természetesen ott lesz a siófoki rajtnál a címvédő Manuel Belletti együttese, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, érkezik egy másik olasz „prokonti” klub, a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, visszatér a 2016-os Tour de Hongrie-győztes észt Mihkel Raim klubja, az Israel Cycling Academy, no és először indul magyarországi versenyen a francia Cofidis csapata.

Ami a magyarokat illeti, ebben az évben két magyar csapatért – a kontinentális bejegyzésű Pannon Cycling Team és a magyar országúti válogatott hét-hét versenyzőjéért, továbbá három külföldi csapatban szereplő egy-egy magyar kerékpárosért szoríthatunk a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

A lengyel CCC Development Team színeiben Valter Attila, a Kométa Cycling Team csapatában Dina Márton, a Differdange-GeBa sorában Rózsa Balázsindul, de ideális esetben a tizenhét magyar indulóhoz csatlakozik még a székely csapat néhány menője: a paralimpiai bajnok Novák Károly vezette csíkszeredai profi csapat, a Team Novák Pótsa András Péter, Balzsi Lóránt, László Péter, Novák Károly, Szilágyi Róbert és Török Szilárd személyében akár hat székely bringást is indíthat a Magyar Körversenyen.

Szakaszok

  • Június 11. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
  • Június 12. (szerda): 1. szakasz, Velence–Esztergom (194 km)
  • Június 13. (csütörtök): 2. szakasz, Balassagyarmat–Miskolc (201 km)
  • Június 14. (péntek): 3a. szakasz, Kazincbarcika–Tiszafüred (115 km)
  • Június 14. (péntek): 3b. szakasz, Tiszafüred–Hajdúszoboszló (69 km)
  • Június 15. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Gyöngyös-Kékestető (138 km)
  • Június 16. (vasárnap): 5. szakasz, Kecskemét–Székesfehérvár (169 km)

GPS NYOMKÖVETÉS
WAZE KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK
GOOGLE TÉRKÉP

Útvonal információk

Prológ - 2019. június 11. kedd (15:20) - Siófok (4 km) egyéni időfutam

Útlezárások, korlátozások

2019. június 11-én kedden délután Siófokról indul 890 kilométeres útjára a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny. A nemzetközi mezőny egy rövid prológgal kezd Siófok belvárosában, a táv: 4 kilométer. A profi verseny előtt a pályán egy VIP-futamot szerveznek, amelyen siófoki intézmények és cégek munkatársai is indulnak.

A VIP-futam időpontja: 13:30–14:00 óra
A Tour de Hongrie prológ időpontja: 15:20–18:00 óra

Az egyéni indításos versenyen egypercenként indulnak a versenyzők, akik néhol 50 kilométer/óránál is nagyon sebeséget érnek el. Ezért a versenyzők és a nézők biztonsága érdekében szükséges a pálya teljes zárása a futam alatt (kordonnal vagy szalaggal elzárva). A pálya nyomvonalán gyalogos átengedő pontokat alakítanak ki a szervezők.

A célterület építése június 10-én éjjel megkezdődik, ezért a Fő utcában már hétfőtől parkolási és behajtási korlátozásokra kell számítani. Június 11-én délelőtt a pálya kiépítése során korlátozások lesznek az alábbi területeken, utakon: Fő tér, Fő utca, Vitorlás utca, Baross híd, Indóház utca, Kinizsi Pál utca, Batthyányi utca, Mártírok útja.

Kedden, 12:30 és 19:00 óra között a pálya nyomvonala a közúti forgalom elől teljesen elzárásra kerül. Ezen idő alatt a pályát keresztezni gyalogosan csak a kijelölt átengedő pontokon lehet. Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

1. szakasz - 2019. június 12. szerda (12:45) - Velence–Esztergom (194 km)

Útlezárások, korlátozások a Pilisben és Esztergomban

2019. június 12-én, szerdán délután kétszer halad át Esztergomon a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 1. szakaszának mezőnye Pilismarót felé, majd a befutó is Esztergomban lesz, a Bazilika tövében, a Szent István téren. A nemzetközi mezőny aznap Velencéről indul és a versenyzők 2 kört tesznek meg a Pilsiben. A táv: 194 km.

Az első két esztergomi áthaladáskor, a Bánomi út – Basa utca kereszteződében úgynevezett sprinthajrá lesz, az itt felállított szurkolói ponton érdemes várni a mezőnyt. A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak. A reklámautók várható első áthaladása a városon: 15:15, második áthaladás 16:15. Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása: 15:40, második áthaladás: 16:40 A befutó várható időpontja 17:40 (Bazilika) A 140 versenyző egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkezik, a sebességük néhol meghaladja az 50 km/h sebeséget is. A versenyzők és saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé

Útvonal:

15:40-kor a mezőny a 11-es úton, Tát felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Táti út > Hősök tere > Terézia utca > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé. 16:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé. 17:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és befut a célba a Bazilikánál. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > Földműves utca > Dessewffy Arisztid u. > Vár utca > Szent István tér (Cél).

Esztergom belterületén 2019. június 12-én, szerdán, 15:40 és 18:00 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja. A gyalogos forgalmat a verseny nem korlátozza, de az úttesten való átkelés a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel! Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

2. szakasz - 2019. június 13. csütörtök (12:45) - Balassagyarmat–Miskolc (201 km)

Útlezárások, korlátozások Miskolcon és környékén

2019. június 13-án, csütörtök délután kétszer érinti Miskolcot a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 2. szakaszának útvonala. A nemzetközi mezőny először Lillafüred felől érkezik Diósgyőrbe, majd feltekernek Bükkszentkeresztre. A hegyi kör után a befutó is Miskolcon lesz, a Szent István téren. A verseny aznap Balassagyarmatról indul, a táv: 201 km.

A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak. A reklámautók várható első áthaladása a városon: 16:00, második érkezés 16:50. A Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása (első alkalommal, Diósgyőrben): 16:30 Második alkalommal 17:10-kor érkeznek Diósgyőrbe. A befutó várható időpontja 17:30 (Szent István tér). A 140 versenyző egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkezik, a sebességük néhol meghaladja az 50-60 km/h sebeséget is. A versenyzők és saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!

Útvonal:

16:30-kor a mezőny Lillafüred felől érkezik Miskolc-Diósgyőr városrészbe, és Bükkszentlászló felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Hegyalja út > Kökény utca > Bartók Béla utca > Tokaji Ferenc utca > Ferenczi Sándor utca > Szervezet utca > Muhi út > Mexikóvölgy utca > Bükkszentlászló felé.

17:10-kor a mezőny ismét Lillafüred felől érkezik Miskolc-Diósgyőr városrészbe, és befutnak a Szent László téren a célba. A városi útvonal: Hegyalja út > Kökény utca > Bartók Béla utca > Tokaji Ferenc utca > Ferenczi Sándor utca > Szervezet utca > Muhi út > Gózón Lajos utca > Vasgyári út > Kiss Ernő utca > Petőfi Sándor utca > Meggyesalja utca > Papszer utca > Szemere Bertalan utca > Uitz Béla utca > Kálvin János utca > Szent István tér / CÉL

Miskolc belterületén 2019. június 13-án, csütörtökön, 16:30 és 18:00 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja. A gyalogos forgalmat a verseny nem korlátozza, de az úttesten való átkelés a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel!

A Miskolc – Lillafüred – Hollóstető útvonal a hegyi körpálya miatt 15:45 – 17:45 között a gépjárműforgalom elől elzárásra kerül. Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

3/a. és 3/b. szakasz - 2019. június 14. péntek (10:00) - 3/a. szakasz, Kazincbarcika–Tiszafüred (115 km) - 2019. június 14. péntek (15:50) - 3/b. szakasz, Tiszafüred–Hajdúszoboszló (69 km)

Útlezárások, korlátozások Egerben2019. június 14-én, pénteken dél körül halad át Eger városán a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 3. szakasza. A nemzetközi mezőny aznap Kazincbarcikáról indul és Tiszafüredre érkezik. A táv: 115 km. Eger központjában, a Hatvani kapu téren egy úgynevezett sprinthajrá lesz, az itt felállított szurkolói ponton érdemes várni a mezőnyt.A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak. A reklámautók várható áthaladása a városon: 10:30–11:00 óra A Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása: 11:10–11:30 óra A versenyzők egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkeznek, a sebességük néhol meghaladja az 50 kilométer/órás sebeséget is. A versenyzők és a saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!A verseny Szarvaskő felől érkezve az alábbi útvonalon halad át a városon: II. Rákóczi Ferenc út > Vörösmarty Mihály utca > Törvényház utca > Eszterházy tér > Hatvani kapu tér (RÉSZHAJRÁ, SZURKOLÓI PONT) > Deák Ferenc utca > Mátyás király út > Kőlyuk út > Kistályai út (a mezőny Kistálya felé hagyja el a várost).Eger belterületén 2019. június 14-én, pénteken, 10:30 és 11:30 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja.  Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait.

4. szakasz - 2019. június 15. szombat (11:20) - Karcag–Gyöngyös-Kékestető (138 km)

5. szakasz - 2019. június 16. vasárnap (10:30) - Kecskemét–Székesfehérvár (169 km)

Tour de Hongrie a TV-ben

A Tour de Hongrie történetében negyedik alkalommal követhetik majd a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket, s először lesz két szakaszról is élő közvetítés az Eurosport2 csatornáján! A legnagyobb magyar kerékpárversenyről az M4Sport közvetít élőben, de az interneten, a mediaklikk.hu oldalán is élő képet láthatnak a nézők. 2019-ben a Tour de Hongrie partnere a Tour de France főrendezőjeként is ismert A.S.O. nevű szervezet, amelynek segítségével a Magyar Körversenyről készült összefoglalók valamennyi kontinensen, több mint százötven országban lesznek láthatóak!

2019. június 11., kedd:

16:00–17:30 (prológ, élő, M4Sport)
22:00-23:00 (prológ, összefoglaló, Eurosport2)

2019. június 12., szerda:

1:15–2:15 (prológ, összefoglaló, M4Sport)
9:30-10:30 (prológ, összefoglaló, Eurosport2)
16:00–18:00 (1. szakasz, élő, M4Sport)
22:00-23:00 (1. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
23:15–0:15 (1. szakasz, összefoglaló, M4Sport)

2019. június 13., csütörtök:

6:00-7:00 (1. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
9:30-10:30 (1. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
11:00-12:00 (1. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
16:00–18:00 (2. szakasz, élő, M4Sport)
22:00-23:00 (2. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
22:55–23:55 (2. szakasz, összefoglaló, M4Sport)

2019. június 14., péntek:

3:00-4:00 (2. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
6:00-7:00 (2. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
9:30-10:30 (2. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
16:00–18:00 (3. szakasz, élő, M4Sport)
22:00-23:00 (3. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
22:25–23:30 (3. szakasz, összefoglaló, M4Sport)

2019. június 15., szombat:

3:00-4:00 (3. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
6:00-7:00 (3. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
9:30-10:30 (3. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
10:30-11:30 (3. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
12:00–15:15 (4. szakasz, élő, M4Sport)
13:45-15:15 (4. szakasz, élő, Eurosport2)
17:15-18:00 (4. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
23:15–0:15 (4. szakasz, összefoglaló, M4Sport)
23:30-0:30 (4. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)

2019. június 16., vasárnap:

3:00-4:00 (4. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
7:00-8:00 (4. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
9:30-10:30 (4. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
13:00–15:00 (5. szakasz, élő, M4Sport)
13:30-15:00 (5. szakasz, élő, Eurosport2)
17:20-18:15 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
19:00-19:55 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
20:15-21:00 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
23:10–0:00 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
23:15–0:15 (4. szakasz, összefoglaló, M4Sport)

2019. június 17., hétfő:

4:00-5:00 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport2)
9:45-10:45 (teljes összefoglaló, Eurosport2)
11:20-12:15 (teljes összefoglaló, Eurosport1)
15:15-16:05 (5. szakasz, összefoglaló, Eurosport1)
19:00-20:00 (teljes összefoglaló, Eurosport2)

2019. június 18., kedd:

3:00-4:00 (teljes összefoglaló, Eurosport1)
14:05-15:05 (teljes összefoglaló, Eurosport1)
16:00-17:00 (teljes összefoglaló, Eurosport2)
22:00-23:00 (teljes összefoglaló, Eurosport2)

Csapatok és versenyzők

19 csapat, 132 kerékpáros, az 1-es rajtszámot természetesen a címvédő Manuel Belletti viselheti majd (a keretek az utolsó pillanatig változhatnak).

AmaTour – Hódítsd meg velünk a hegyeket!

A legnagyobb magyarországi kerékpárverseny, a Tour de Hongrie során az amatőröknek is szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy maguk is személyesen tapasztalják, milyen kihívásokkal szembesülnek a nemzetközi viadal résztvevői.

AmaTour részletek

Három túrát is indítunk a verseny során, mindhárom útvonalra elmondhatjuk: nem kifejezetten hosszú, hegyi szakasz, amely egy hobbi kerékpáros számára kihívást jelent, de egy kis felkészüléssel mindhárom pálya teljesíthető.Az első túrára a Tour de Hongrie első szakasza előtt, 2019. június 12-én szerdán 14:30-tól kerül sor, a Pilismarót és a Hoffmann vadászház között kijelölt nyolc kilométeres szakaszon, egy órás szintidővel. Ez az etap minden túrázó számára emlékezetessé válhat, ha megnézi a nemzetközi mezőny hegymászását is. Ez a szakasz – persze ez mindhárom hegyi etapról elmondható – döntő hatással bírhat a Magyar Körverseny végkimenetelére…
Az AmaTour Pilis 2019 kiírása: KLIKK IDE!Másnap, június 13-án csütörtökön Miskolcon, a DVTK-stadionnál gyülekeznek majd a túra résztvevői, akik 15 órától Bükkszentkeresztre tekernek fel, a tizennégy kilométeres szakaszra másfél órás szintidőt írnak elő a rendezők. Ezen az útvonalon 2018-ban emlékezetes teljesítményt nyújtott Valter Attila, a magyar kerékpáros akkor megnyerte a körverseny legmagasabban kijelölt hegyi hajráját.Az AmaTour Miskolc 2019 kiírása: KLIKK IDE!A Pilis és a Bükk után a harmadik kihívás a Mátrában várja majd az érdeklődőket: június 15-én Gyöngyösön a Fő térről indul 12:30-kor útjára a túra, amelynek (rész)célja a tizenöt kilométeres hegymászás végén Mátraházán lesz, de aki még érez magában erőt – és tartani tudja az előírt két órás szintidőt –, feltekerhet a Kékestetőre, ahol a Tour de Hongrie szombati szakaszának befutóját jelölik ki.Az AmaTour Kékes 2019 kiírása: KLIKK IDE!Mindhárom túra esetében fontos, hogy az a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán halad, a szintidő végén a rendezők a teljes útvonalat lezárják, a Tour de Hongrie mezőnyének érkezése miatt. Éppen ezért fontos, hogy a balesetveszély miatt a túrázók nem haladhatnak a pályán „visszafelé”. Az útvonal lezárásának feloldását a kerékpáros mezőny elhaladása után a szervezők jelzik az érdeklődőknek.Az AmaTour mindhárom túrájára nevezni kell (június 7-ig előnevezéssel vagy a helyszínen), a részvétel minden nevező számára ingyenes lesz, az első háromszáz nevező ajándék Tour de Hongrie-kulacsot és rajtszmot kap. A túrákat orvosi biztosítás kíséri, időmérés nem lesz, a célban frissítővál várjuk a résztvevőket, akiket arra biztatunk, várják meg velünk a Tour de Hongrie mezőnyének érkezését, szurkoljanak a versenyzőknek.Online előnevezés: KLIKK IDE!

Forrás
Tour de Hongrie

Kapcsolódó hírek

Olvasta már?
Close
Back to top button
Close
Close