Terem

Művészkerékpárosok a junior EB-n

Művészkerékpárosaink 4 sportolóval képviselték hazánkat a franciaországi Geisposlheimban 2019..május 31-június 1-ig megrendezett Junior Európa Bajnokságon.

A csütörtöki nap az edzésekről szólt, délután válogatottunk ismerkedett a helyszínnel, a csarnokkal és a versenypályával, a 21 órakor már magabiztos időmérő tréninggel zárták a felkészülést.

A fiatal Balog Nóra – Pokornyi Rebeka alkotta junior lány páros (BAJ KSE kerékpárosai)  a kategóriában első alkalommal szerepelt az Európa Bajnokságon. Május 31-én 20 órakor gurultak  a nyitó gálát követően, kiinduló pontszámuk 46,50. Két kerékpáros gyakorlatsorukban kizárólag apróbb kiviteli hibák szerepeltek, százalákos levonást nem kaptak az UCI bíróktól. Az egy kerékpáron folytatott elemsorozatokat is szépen kivitelezték, az Ülőtartás- tüskén állás knl. elemnél egyensúlyvesztés következtében leléptek a lányok,de újra megpróbálták és javították a hibát. Összességében koncentrált, kiváló munkát végeztek. Megtartották kiinduló pozíciójukat, a 7. helyezést érték el; végpontszámuk: 31,73.

Június 1-jén a délelőtti órákban szerepeltek junior lány egyéni válogatottjaink. A kategóriában  a 18 éves Bagyinszki Lili először kvalifikálódott a megmérettetésre, valamint a 16 éves Sági Alexadra képviselte szakágunkat, akik az RMTK SE aktív sportolói.

Lili 74,00 ponttal kezdte kürjét. Nyugodtan,stabilan mutatta be megtanult elemeit, a rizikós rész a 12. elemnél, vagyis az Átülés egykerekes kormányon ülésből egykerekes homlokcső ülésbe volt,amit hibátlanul mutatott be, láthatjuk is az örömöt:

A legerősebb kiviteli hiba a leesésért,hosszabb lelépésért járó 2 pont levonás kètszer fordult elő.  55,07 végponttal a 16. helyet szerezte meg.

Sági Alexandra kiinduló pontszáma 78,70. Remek teljesítményt nyújtott,  az idei év legszebb gyakorlatsorát láthattuk tőle. A legkritikusabb eleme az Átülés egykerekes hagyományos ülés egykerekes homlokcső ülés volt, melyet szinte hibátlanul kivitelezett. 2:30-nál az Egykerekes hagyományos ülés vissza kéznélkül félkörben gyakorlatának megkezdésekor letámasztotta a lábát,de újra kezdte és sikeresen bemutatta azt. Fejlődése számokkal is alátámasztható: a tavalyi EB-t 60,68 ponttal a 16. helyen zárta; idén pedig 68,63 ponttal a14. helyezést szerezte meg.

A magyar delegáció jó hangulatú, sikeres megmérettetésről tért haza. Ezúton gratulálunk a teljes magyar csapatnak!

'Fel a tetejéhez' gomb