MTB

Kiváló magyar eredmények a Jelenia Góra Trophy-n

Remek magyar eredmények születtek a lengyelországi Jelenia Góra Trophy-Maja Wloszczowska kiemelt kategóriás XCO versenyen, ahol Vas Kata Blanka és Parti András is a legjobb tízben zárta futamát.

A koránt sem egyszerű pálya komoly kihívásokat támasztott a nemzetközi mezőny elé. A junior lányok futamában Vas Kata Blanka képviselte a magyar színeket, a győzelmet az osztrák Mona Mitterwallner szerezte meg Kata Blanka négy perc hátránnyal az előkelő hatodik helyen zárt, ezzel harmincöt UCI világranglista pontot gyűjtve.

A junior fiúknál a brit Charlie Aldridge volt a legerősebb, Takács Máté egy kör hátránnyal a 37. helyen gurult át a célvonalon.

Az elit nők korosztályában a papírformának megfelelően az ukrán Yana Belomoina állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, az amerikai Lea Davison lett a második, míg a holland Anne Tauber zárt harmadikként. Sajnos az egyetlen magyar induló Schmidel Regina nem jutott el a célvonalig.

A férfi elitben a cseh Ondrej Cink diadalmaskodott az osztrák Karl Markt és a lengyel Bartlomiej Wawak előtt. Parti András remek teljesítményt nyújtva mindössze három perc hátránnyal az előkelő nyolcadik helyen zárt, ezzel huszonhét UCI pontot bezsebelve. Palumby Zsombor a 12. helyet csípte el, Valter Attila 21. lett, míg Borsos Benedek a 30. pozícióban végzett. Zsombor teljesítményével tizennyolc, Valter Attila pedig öt UCI ponttal gazdagodott.

„Nyolcadik lettem a kiemelt kategóriás Jelenia Góra Trophyn, egy nagyon nehéz pályán – írta Parti András egyik közösségi média oldalán. – Ez az eddigi legjobb HC-s versenyeredményem, egy brutál nehéz nap végén.”

„A tizenkettedik helyen végeztem a Jelenia Górában rendezett kiemelt kategóriás besorolású XCO futamon – vélekedett a viadal nehézségeiről Palumby Zsombor. – A kedvenc pályámon sikerült egy elég jó versenyt teljesítenem. Ráadásul ez volt az első olimpiai válogató verseny is, ahol második legjobb magyarként zártam Parti Andris mögött. Idén három verseny van kijelölve az év során válogatóként, azzal a céllal, hogy eldöntsük, kvótaszerzés esetén ki induljon az olimpián Tokióban 2020-ban.”

Szerző
Fotó: Palumby Zsombor FB
'Fel a tetejéhez' gomb