Országút

Tarolt a CCC Development Team a balti körversenyen

Valter Attila másodikként zárt, és a fehér trikót is elhozta

Kamil Malecki (CCC Development Team) sikerével zárult a lengyel Baltyk-Karkonosze Körverseny, ahol Valter Attila (CCC Development Team) másodikként zárt, és a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte.

Május 22. és 26. között rendezték a 2.2-es besorolású lengyel Baltyk-Karkonsze Körversenyt, amelyen a CCC Development Team színeiben Valter Attila és a Pannon Cycling Team – Dina Dániel, Dina Márton, Móricz Dániel, Orosz Gergő és Pelikán János – is rajthoz állt.

Az ötszakaszos viadal egy 174 kilométeres etappal rajtolt el Kolobrzeg városából, a sprintereknek kedvező szakaszt az idei V4 kerékpárverseny-sorozat magyarországi futamának győztese Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte, a magyar versenyzők nagy része, a győztessel azonos idővel, a főmezőnnyel érkezett.

A második, körpályák sokaságát tartogató 121 és fél kilométeres penzum végén a norvég Tor Arne Gilje bizonyult a leggyorsabbnak, míg a harmadik szakasz mezőnyhajráján ugyancsak Franczak diadalmaskodott. Előbbin Móricz Dániel (Pannon Cycling Team), míg utóbbin Valter Attila (CCC Development Team) jött meg a legelőkelőbb helyen, a 28. illetve a kilencedik pozícióban átgurulva a célvonalon.

A verseny egyik döntő jelentőségű etapjának a 11,6 kilométeres egyenkénti időfutam bizonyult, amely 470 méterről rajtolt és Przel Okrajban ért véget 1046 méteres magasságban. A hazaiak legnagyobb örömére folytatódott a lengyel dominancia Kamil Malecki (CCC Development Team) teljesítette a legrövidebb idő alatt a távot, miközben Valter Attila (CCC Development Team) mindössze harminchét másodperc hátránnyal az előkelő harmadik helyen zárt. Dina Márton (Pannon Cycling Team) is bejött az első húszban, egészen pontosan a tizenkilencedik időt repesztette.

Az utolsó szakasz éppen, hogy átlépte a száz kilométeres távot, ám az öt kategorizált emelkedő rendesen megrostálta a karavánt. A német Christian Koch (LKT Team Brandenburg) nyerte a napot mindössze két másodperccel Valter Attila (CCC Development Team) előtt.

Összetettben Malecki megőrizte előnyét, megnyerve a versenyt a második helyre fellépő Valter előtt. A magyar kerekes ezzel az újabb kiváló eredményével harminc UCI világranglista pontot gyűjtött, mindemellett a szakaszokon elért második és harmadik helyeiért is kapott három illetve egy pontot. Megkoronázva teljesítményét a fiatalok különversenyében, a fehér trikót is hazavihette. A CCC Development Team egyébként is tarolt, a hegyi összetett kivételével mindent megnyertek.

„Az utolsó etap tökéletes volt számomra – mondta Valter Attila a versenyt követően csapata weboldalán. – Jó pozícióból indultunk, igyekeztünk kontrollálni az eseményeket. Végig nagyon jó erőben éreztem magam, szerettem volna megnyerni a szakaszt, ami nem sikerült ugyan, mindezek ellenére elégedett vagyok. Kamil győzött összetettben, én magam pedig második lettem, de a csapatversenyben is mi lettünk a legjobbak. Motiváltak vagyunk, várjuk a következő kihívásokat.”

A versenyen rajthoz álló valamennyi magyar kerekes eredményesen zárta a küzdelmeket.

Baltyk-Karkonosze Körverseny összetett:

 

Szerző
Fotó: CCC Development Team FB
'Fel a tetejéhez' gomb