MTB

MTB XC világkupa Nové Mestoban

Május 24. és 26. között a csehországi Nové Mestóban folytatódott a 2019-es hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Palumby Zsombor és Parti András (férfi elit) valamint Schmidel Regina (női U23) és Fetter Erik (férfi U23) képviselték, de Vas Kata Blanka is ott volt az UCI Cross-Country Junior Series viadalán.

Vas Kata Blanka elmúlt heti ötödik helyét követően ezúttal is remekelt, végül nyolcadikként zárt, amivel újabb huszonhét világranglista pontot gyűjtött. A futamot a norvég Helene Marie Fossesholm nyerte az osztrák Tamara Wiedmann és a dán Sofie Heby Pedersen előtt.

A női és férfi elit short track számokkal kezdődött a világkupa hétvége, a hölgyeknél a német Chloe Woodroof nyerte rövid távú viadalt, amelyen Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) a huszonegyedik helyen zárt. A férfiaknál a holland csodagyerek Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) győzött a rövidebb távon hasonlóan Albstadthoz; itt Parti András (Trek SE) huszonkilencedikként ért célba.

Az U23-as lányok Cross-Country versenye az amerikai Haley Batten sikerével zárult, Schmidel Regina 34. lett. A fiúknál a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a román Vlad Dascalu bizonyult a legerősebbnek, Fetter Erik a közel 140 induló közül az 58. pozícióban haladt át a célvonalon.

Az elit hölgyeknél az amerikai Kate Courtney nyerte az XCO-t megelőzve az ausztrál Rebecca Ellen McConnell és a kanadai Haily Smith kettősét. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) kilenc perccel lemaradva a 40. helyen végzett ezzel 28 UCI ranglista pontot gyűjtve.

Az elit férfiak küzdelméből Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) került ki győztesen a short track után az XCO-t is megnyerve, így megszerezve pályafutása első világkupa győzelmét. A második a svájci Nino Schurter, míg a harmadik a szintén svájci Mathias Flueckiger lett. A magyar indulók közül Parti András a 43., míg Palumby Zsombor a 99. helyen haladt át a célvonalon, ezzel előbbi huszonöt, utóbbi pedig három UCI ranglista pontot gyűjtött.

A világkupa-sorozat július 6-án az andorrai Vallnordban folytatódik.

Szerző
Fotó: Benkó Barbara FB
'Fel a tetejéhez' gomb