MTB XC

MTB World Cup és Junior Series Albstadtban

Vas Kata Blanka ötödik az UCI Junior Series XCO-sorozat versenyén

A világkupát megelőzően került sor az UCI Cross-Country Junior Series viadalára Albstadtban, ahol a lányoknál Vas Kata Blanka, míg a fiúknál Baranyi Dávid Áron volt érdekelt.

A lányok négy kört teljesítettek a koránt sem egyszerű pályán, a győzelmet végül a svájci Jacqueline Schneebeli (Svájc) szerezte meg a német Luisa Daubermann (VC Lechausen) és a szintén svájci Ronja Blöchlinger (Fisher-BMC) előtt. Vas Kata Blanka bő két perc hátránnyal az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel 40 UCI ranglista pontot gyűjtve.

A fiúk öt kört tettek meg, amelyet a brit Charlie Aldridge (Nagy-Britannia) abszolvált a leggyorsabban, a kanadai Carter Woods (Rocky Mountain Factory Team) lett a második, míg a belga Lukas Malezsewski (Belgium) gurult át a célvonalon harmadikként. Baranyi Dávid Áron a közel 140 fős mezőnyben a 72. helyén végzett egy nagyobb bukást követően.

Közzétette: BringaSport – 2019. május 19., vasárnap

Benkó Barbara a 17., míg Dina Márton a 38. az XCO világkupán

Május 17. és 19. között a németországi Albstadtban rajtolt el a hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Dina Márton, Palumby Zsombor és Parti András (férfi elit), Schmidel Regina (női U23) valamint Fetter Erik és Valter Attila (férfi U23) képviselték.

A női és férfi elit short track számokkal kezdődött a hétvége, a hölgyeknél az amerikai Kate Courtney (Scott-SRAM Racing) nyerte a rövid távú viadalt, amelyen Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) a harmincadik helyen zárt. A férfiaknál az országúti és a cyclo-cross szakágból is jól ismert holland Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) győzött, magyar induló itt nem volt, mivel csak a világranglista első negyven helyezettje állhat rajthoz ebben a számban.

Az U23-as lányok cross-country versenye az osztrák Laura Stigger sikerével zárult, Schmidel Regina (Cube-Csömör) sajnos nem ért célba, mert esett egy komolyabbat, a kerékpárja is megsérült, ezért kénytelen volt feladni a versenyt. A fiúknál a svájci Filippo Colombo (BMC Mountain Bike Racing Team) bizonyult a legerősebbnek. Fetter Erik a több mint 140 induló közül öt perc hátránnyal a 40. lett a mezőny végén rajtolva, mely első évesként a korosztályában bíztató eredmény. Valter Attila felkészülését egy betegség hátráltatta, mely meg is látszott a eredményén, a tőle nem megszokott 69. pozícióban haladt át a célvonalon.

Az elit hölgyeknél short track sikere után az amerikai Kate Courtney (Scott-SRAM Racing) az XCO-t is megnyerte megelőzve a svájci Jolanda Neff (Trek Factory Racing XC) és az ukrán Yana Belomoina (CST Stand Bafang MTB Racing Team) kettősét. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) bő öt perccel lemaradva a 17. helyen végzett.

Az elit férfiak küzdelméből a svájci Mathias Flueckiger (Thömus RN Swiss Bike Team) került ki győztesen a második Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), míg a harmadik a francia Jordan Sarrou (Absolute-Absalon) lett. Dina Márton (Cube-Csömör) rajtpozíciójához képest folyamatosan tört előre, nemzetközileg jegyzett versenyzőket előzve, közel hét percet kapva a 38. helyen ért célba, Palumby Zsombor 82., Parti András pedig 88. lett. Marci az eredményével kivívta a kanadai világbajnokságon való indulási jogot, melyre korábban már Fetter Erik és Benkó Barbara is kvalifikált.

A világkupa-sorozat május 25-én a csehországi Novo Mesto na Moravéban folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb