Kerékpársport hírek

A Giro győztes teljesítette egy magyar kislány kívánságát

Gilberto Simoni a MKSZ-Kométa Kritérium Liga – Nyíregyházi Kritériumverseny keretében látogatott hazánkba a hétvégére. Az olasz ikon 2001-ben és 2003-ban is megnyerte a világ második legrangosabb országúti körversenyét, a Giro d’Italia-t. Most a Visegrád 4 Kerékpárverseny szervezőin keresztül értesült arról, hogy egy Pannonhalmán élő kislány szerény ajándékot kért a születésnapjára, a kerékpáros legenda pedig nem váratta sokáig a meglepetéssel.

Hadaró Panna anyukája a közösségi médián osztotta meg gyermeke kívánságát, amely nem drága ajándékok, vagy különleges utazás körül forgott. A kilenc éves kislány vágya az volt, hogy a világ más-más országaiból származó kavicsokat kaphasson a születésnapjára. Az egyszerű, mégis szívmelengető kérés eljutott a Visegrád 4 Kerékpárverseny szakmai stábjához, akik úgy gondolták, miután egyébként is Pannonhalma adott otthont a rendezvény befutójának, illetve a másnapi, az ország első, női, nemzetközi országúti kerékpáros versenyének, célszerű lenne a külföldi csapatok bevonásával megpróbálni teljesíteni a kérést.

“Hála Istennek Gilberto és a résztvevő csapatok közül sokan nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést és segítettek nekünk a meglepetésben.” – mondta a verseny főszervezője, Törzsök Zsolt. Szerinte a V4 versenyek éppen a tagországok közötti partnerséget, egymásra figyelést hivatottak szolgálni, és ez az ajándék ékes példája az összefogásnak.

A Magyar Kerékpáros Szövetség összegyűjtötte a beérkezett felajánlásokat, és egy meglepetés találkozó kereteiben adta át azt Panninak. A kavicsok mellett a kislány egy rózsaszín kerékpáros trikót is kapott, épp olyat, mint amilyet az olasz körverseny győztese visel.

“A Visegrád 4, a Giro d’Italia, a többi nagy verseny és úgy összességében a sport az álmokról szól, illetve az álmok valóra váltásáról. Miért ne segítenénk mi is valóra váltani néhányat?!” – tette hozzá Simoni.

'Fel a tetejéhez' gomb