Országút

Magyar sikerek a Carpathian Couriers versenyen

A Carpathian Couriers Race, mint Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye, ezúttal a lengyelországi Lublinban rajtolt el. A viszonylag erős mezőnyben a magyar színeket a nemzeti válogatott – Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balázs – valamint a lengyel CCC Development Team színeiben Valter Attila képviseli. A verseny utolsó szakaszát május 5-én Veszprém és Pápa között rendezik.

Szakaszok

  • Április 30. – Prologue – Lublin › Lublin (1.4k)
  • Május 1. – Stage 1 – Polaniec › Tarnow (145.2k)
  • Május 2. – Stage 2 – Tarnow › Nowy Sacz (142.2k)
  • Május 3. – Stage 3 – Oswiecim › Jablonk (111.2k)
  • Május 4. – Stage 4 – Poprad › Poprad (116.8k)
  • Május 5. – Stage 5 – Veszprem › Papa (150k)

A lengyel Marceli Boguslawski sikerével kezdődött az idei Carpathian Couriers Race prológja, melyen Vas Balázs kiváló teljesítményt nyújtva az előkelő hatodik helyen zárt.

A lublini 1,4 kilométeres prológ során még nem alakultak ki nagy különbségek, a leggyorsabbnak Marceli Boguslawski (Lengyelország) bizonyult, aki 1 perc 35 másodperc alatt abszolválta a távot. A második a holland Joren Bloem (Sensa-KVK) lett, míg a harmadik helyen a szintén holland Sam Gademan (Sensa-KVK) végzett. A legjobb magyarként Vas Balázs (Magyarország) három másodperc hátránnyal a hatodik helyen zárt.

Szöllősi Ferenc megszerezte a hegyi trikót a Carpathian Couriers Race első mezőnyszakaszán, Vas Balázs továbbra is tartja top10-es helyét összetettben

Polaniec és Tarnow között egy 145,2 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott a Carpathian Couriers Race, ahol Szöllősi Ferenc (Magyarország) tagja volt a nap szökésének, részhajrát és hegyi hajrát is nyert, így megszerezte a hegyi különverseny megkülönböztető trikóját.

A lublini 1,4 kilométeres prológot követően az első mezőnyszakaszával folytatódott a viadal. Az éles rajt után Dina Dániel (Magyarország) volt az, aki szökéssel próbálkozott, ám kísérletét nem engedték el. Hatvan kilométer megtételét követően Szöllősi Ferenc (Magyarország) lépett el, akihez később Max Benz-Kuch (Németország) és Marian Kanaka (Ukrajna) csatlakozott, Feri nyert egy részhajrát és a nap egyetlen hegyi hajráját is elvitte, ezzel megszerezve a különverseny megkülönböztető trikóját.

A szökés azonban nem tartott ki túlságosan sokáig, végül egy nyolc fős sor érkezett sprintre, akik közül a holland David Dekker (Metec-TKH) nyerte a szakaszt az olasz Giovanni Aleotti (Team Friulli) és Bartosz Rudyk (Lengyelország) előtt. Legjobb magyarként Vas Balázs (Magyarország) az előkelő tizenkettedik helyen zárt mindössze huszonnégy másodperc hátránnyal. Összetettben, sikerével szintén Dekker vette át a sárga trikót, Vas Balázs a kilencedik helyről várja a folytatást.

Valter Attila a 7. helyen zárta a Carpathian Couriers Race második szakaszát

Valter Attila (CCC Development Team) az előkelő hetedik helyen zárta a Carpathian Couriers Race második etapját, ezzel összetettben is előreugorva a legjobb tíz közzé.

Tarnow és Nowy Sacz között egy 142,2 kilométeres etappal folytatódott a Carpathian Couriers Race. A penzum három sprint és négy hegyi hajrát tartogatva nehezítette a kerekesek dolgát. A viszonylag erős mezőnyben a magyar színeket a nemzeti válogatott – Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balász – valamint a lengyel CCC Development Team szerelésében Valter Attila képviseli. A prolgón Vas Balázs az remeknek mondható hatodik helyen zárt, míg az első mezőnyszakaszon Szöllősi Ferenc szökésbe kerülve szerezte meg a hegyi összetett megkülönböztető trikóját.

A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, ám az első életképes szökés csak mintegy hatvan kilométer megtételét követően alakult ki. Ebbe név szerint Venantas Lasinis (Lettország), Gijs Leemreize (Sensa-KvK), Dennis van der Horst (Metec-TKH), Luka Lakota (Cycling Team Kranj) és Nicholas Rinaldi (Iseo Serrature Rime Carnovali) keveredett bele. A hegyi pontokért Leemreize harcolt nagyot, így a nap végén ő vehette át Szöllősi Ferenctől a megkülönböztető trikót.

A célhoz közeledve egy másik tíz fős sor indult az elmenés után benne Valter Attilával (CCC Development Team). A két boly az utolsó kilométereken összezárt, a szakaszt végül a holland Marijn van den Berg (Metec-TKH) nyerte meg az olasz Nicolas Dalla Valle (Tirol-KTM) és a szlovén Jaka Primozic (Cycling Team Kranj) előtt. Valter Attila (CCC Development Team) a győztessel azonos idővel a hetedik helyen zárt. Összetettben sikerével szintén van den Berg vette át a sárga trikót, Valter Attila a hetedik helyre ugrott előre.

Valter Attila a Carpathian Couriers Race harmadik szakaszát követően is tartja kiváló összetettbeli helyét

Oswiecim és Jablonka között egy mindössze 108 kilométeres szakasszal folytatódott a Carpathian Couriers Race. Az etapot Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyerte, Valter Attila (CCC Development Team) továbbra is az összetett hetedik helyén áll.

Esős, szeles, hideg időjárási körülmények fogadták a mezőny tagjait Oswiecimben, ahonnan Jablonka felé vette az irányt a karaván 108 kilométert, egy gyorsasági és három hegyi hajrát letudva. Az egyik legnagyobb presztízsű U23-as szakaszversenyen a magyar színeket a nemzeti válogatott – Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balász – valamint a lengyel CCC Development Team szerelésében Valter Attila képviseli.

A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, először egy tíz fős sornak sikerült minimális előnyre szert tennie, majd egy nagyobb csoport próbált ellépni, vajmi kevés sikerrel. Az utolsó emelkedőn a krowiarki meredeken Valter Attila (CCC Development Team) is akciózott, ám végül egy bő harminc fős sor érkezett sprintre, melyet a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyert meg az olasz Nicola Venchiarutti (Team Friuli) és az osztrák Stefan Kolb (Maloja Pushbikers) előtt. A magyarok közül Dina Dániel (Magyarország) és Valter Attila (CCC Development Team) is a főmezőnnyel érkezett a 26. illetve a 29. helyen.

Valter Attila az összetett 6. helyéről várja a Carpathian Couriers Race magyarországi záró szakaszát

Valter Attila (CCC Development Team) egy helyet előrelépve az összetett hatodik pozíciójából várja a Carpathian Couriers Race magyarországi utolsó szakaszát.

A szlovákiai Poprád környékén egy 112,6 kilométeres szakasszal folytatódott a Carpathian Couriers Race. A penzum három hegyi és egy gyorsasági hajrát tartogatott. Az egyik legnagyobb presztízsű U23-as szakaszversenyen a magyar színeket a nemzeti válogatott – Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balász – valamint a lengyel CCC Development Team szerelésében Valter Attila képviseli.

A rajtot követően azonnal megindultak az akciók, melynek hatására előbb két részre szakadt a mezőny, majd egy bő harminc fős sor lépett el benne többek között a sárga trikós Marijn van de Berggel (Metec-TKH), Dina Dániellel (Magyarország) és Valter Attilával (CCC Development Team). Idővel innen próbált meg továbbmenni Szymon Tracz (CCC Development Team), de őt már nem engedtél el.

A szakaszgyőzelem sorsa sprintben dőlt el, amit a holland Dennis van der Horst (Metec-TKH) nyert meg az olasz Nicolas Delle Valle (Tirol-KTM) és a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) előtt.

A magyarországi etap rajtjára 2019. május 5-én 12:00-kor kerül sor Veszprémben, az Óváros téren. A versenyzők a mintegy 150 kilométeres szakasz megtétele után Pápán érnek célba, várhatóan délután 15:30 körül. Az útvonal: Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Ajka – Padragkút – Halimba – Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Öcs – Ajka – Padragkút – Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup –Pápakovácsi – Pápa.

Lengyel győzelem a Carpathian Couriers Race magyarországi szakaszán, Valter Attila a 7. helyen zárt összetettben

Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres etappal zárult az idei Carpahtian Couriers Race szakaszverseny. Az időjárási körülmények által igencsak nehézzé váló záró etapot végül a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyerte, míg összetettben a holland Marijn van den Berg (Metec-TKH) diadalmaskodott. Valter Attila (CCC Development Team) az összetett hetedik helyén zárt.

Rettenetes időjárási körülmények, három fok, szakadó eső és helyenként orkán erejű szél fogadta az egyik legnagyobb presztízsű U23-as szakaszversenyen a Carpathian Couriers Race versenyzőit a viadal záró szakaszán, Veszprém és Pápa között. A mezőny Pula, Tapolca, Nyirád és Devecser érintésével érkezett Pápára. A hazai színeket, a magyar nemzeti válogatott – Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balász – valamint a lengyel CCC Development Team szerelésében Valter Attila képviselte.

A rajtot követően egy jó darabig együtt haladt a mezőny, majd egy hét fős szökés alakult, benne név szerint Venantas Lasinis (Litvánia), Tomas Barta (Csehország), Szymon Tracz (CCC Development Team), Matej Stibingr (Csehország), Michal Prochazka (Csehország), Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) és Damien Slawek (GKS-Cartuzia).

Az elmenés legnagyobb előnye két perc környékén tetőzött, a nyirádi és a devecseri gyorsasági hajrát a litván Lasinis, míg a tapolcai sprintet a cseh Barta nyerte. Mintegy harminc kilométerre a céltól az olasz Nicolas Dalla Valle (Tirol-KTM) próbált felugrani a szökésre sikertelenül, majd vele ellentétben ez Nicola Venchiarutti (Team Friuli) és Jaka Primozic (Cycling Team Kranj) duójának sikerült, miközben Barta, Stibingr, Prochazka és Slawek leszakadt a spiccről.

Az öt fős sor végül egy perces előnnyel ért haza, a sprintet a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyerte az olasz Nicola Venchiarutti (Team Friuli) és a szlovén Jaka Primozic (Cycling Team Kranj) előtt. Legjobb magyarként Valter Attila (CCC Development Team) a hetedik helyen zárt ötvenkilenc másodperces hátránnyal.

A szakasz nehézségeit jól mutatja, hogy mindössze negyvennyolcan értek célba a 39,73 kilométer/órás átlagot hozó napon. A lengyel szervezők véleménye szerint a Carpathian Couriers Race történetének egy epikus, nehéz szakasza volt ez.

Összetettben a holland Marijn van den Berg (Metec-TKH) diadalmaskodott az olasz Giovanni Aleotti (Team Friuli) és a szintén holland Meindert Weulink (Wielerploeg Groot Amsterdam) előtt. Valter Attila (CCC Development Team) az előkelő nyolcadik pozícióban zárt, ezzel három UCI világranglista pontot szerezve. A pontversenyben és a fiatalok összevetésében szintén van den Berg lett az első, a hegyi különversenyt a holland Gijs Leemreize (Sensa-KVK) nyerte, a csapatok között pedig a lengyel CCC Development Team volt a legjobb.

Forrás
Forrás: velo.huForrás: velo.huForrás: velo.huForrás: velo.huForrás: velo.huForrás: velo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb