MTB

UCI C1 verseny a horvátországi Vodicében

Április 28-án rendezték az UCI C1 kategóriájú 21. MTB Husquarna Kupát a horvátországi Sibenik melletti tengerpari üdülőhelyen Vodicében.

Horvátországban folyatódott a UCI pontgyűjtés, melyen dr. Cseh Veronika és Schmidel Regina vett rész, bár idehaza is C2-es nemzetközi versenyt rendeztek Nagykanizsán, de nekik a magasabb kategóriás vodicei C1-es kedvezőbb lehetőséget nyújtott, hogy előrébb kerüljenek a világranglistán.

Technikailag színvonalas, főként sziklás single traileken haladt a pálya nyomvonala. A népes mezőnyben egy jó rajton sok minden múlt, mert az előzési lehetőség minimális volt. A számunkra érdekelt női elit futamban az olasz Seiwald Greta hatalmas tempót diktált és már az első körben el tudott szakadni riválisaitól, s folyamatosan növelve a távolságot végül nagy előnnyel nyerte a futamot.

Regina, fiatal kora ellenére kiegyensúlyozott versenyzést nyújtott, sőt az utolsó körben sokat hozott az előtte majd egy perccel haladó belga ellenfelén és végül a 6. helyen végzett. Veronika szerepe kulcsfontosságú a kvótaszerzésben, ezért kicsit izgult is, hogy jó eredményt hozzon, a 11. helyezésével a kitűzött célt teljesítette. Két versenyzőnk összesen 26 UCI pontot szerzett.

'Fel a tetejéhez' gomb