MTB

Valter Attila XCO versenyt nyert Szlovákiában

Április 14-én rendezték a C1-es besorolású Szlovák Kupa hegyikerékpáros versenyt a szomszédos Stubnyafürdőn (Turčianske Teplice). A viadalon számos magyar kerekes is rajthoz állt, Valter Attila megnyerte az elit férfiak futamát.

Valter Attila – aki az országúti versenyek mellett továbbra is kiemelt figyelmet fordít a hegyikerékpáros szakágra – remekül kapta el a rajtot az elit férfiak versenyén hasonlóan Dina Mártonhoz a szlovákiai Turčianske Teplicében rendezett C1-es viadalon. A két fiatal kerekesünk szinte végig az élcsoportban tekert, sajnos azonban Dina az ötödik körben bukott, aminek köszönhetően végül csak a 33. helyen zárt. Valter ellenben az utolsó kör emelkedőjén betámadta riválisait és megnyerte a futamot a lengyel Jakub Zamrozniak és a szlovák Martin Haring előtt. Parti András minimális hátránnyal negyedik, míg Palumby Zsombor a nyolcadik helyen haladt át a célvonalon, sőt még Szatmáry András tizennegyedik helye is UCI ranglista pontokat ért, így nemzetünk összesen 101 ponttal gazdagodott.

„Már tavaly is rajthoz álltam Teplicében, akkor nem volt valami jó napom, idén nem is érkeztem úgy, hogy majd ez az én versenyem lesz – nyilatkozta Valter Attila. – Egész jól sikerült elkapnom a rajtot, próbáltam folyamatosan elől helyezkedni az első négy-öt ember környékén, igyekeztem tartani a saját tempóm. Amikor gyorsítottak előttem, akkor megúsztam egy kicsit, aztán saját tempóban visszaértem rájuk. Az ötödik körben már csak négyen voltunk elől, sajnos Dina Marci elesett a második helyről, erre a szlovák versenyző Martin Haring támadott, ez pedig engem felbosszantott, úgyhogy az utolsó kör emelkedőjén megindultam, megelőztem, majd ezt az előnyt sikerült is megtartanom, így nyertem. Külön örülök a magyar versenyzők remeklésének. Parti Andris és Schmidel Regina is az első ötben zárt, jó eredményeket értünk el.”

A női elitben Schmidel Regina volt érdekelt, a futamában a szlovák Janka Keseg Stevkova diadalmaskodott, Regina negyedikként zárt ezzel huszonöt UCI pontot gyűjtve. A női junior korosztályban Fördös Kata 15. lett.

A junior fiúknál David Sulc révén cseh győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, legjobb magyarként Baranyi Dávid Áron a kilencedik helyen zárt, ezzel négy pontot szerezve. Fülöp Ádám a 16., Takács Máté a 20., Gerely Attila a 21., Szabó Levente a 22., Kosány Péter a 24., Lőrincz Benedek pedig a 26. pozícióban végzett.

Szerző
Fotó: jmphoto.sk
'Fel a tetejéhez' gomb