MKSZ hírekOrszágút

Új pontozási rendszer az országúti szakágban

A 2019-es versenyszezon folyamán a hazai versenynaptárban bejegyzett országúti versenyeken és Országos Bajnokságokon az alábbi ranglista pontrendszer lesz alkalmazva:

Időfutam-versenyeken az adott futam adott korcsoportjában a távot értékelhetően befejező versenyzők, a befutási létszámnak megfelelő pontot kapnak, fordított pontozási elv alapján (pl. 34 fős befutó esetén az első 34 pontot, míg az utolsó 1 pontot kap).

Mezőnyversenyeken az adott futam adott korcsoportjában a távot értékelhetően befejező versenyzők, a befutási létszámnak megfelelő pontot kapnak, fordított pontozási elv alapján, másfélszeres szorzóval (pl. 34 fős befutó esetén az első 51 pontot, míg az utolsó 1,5 pontot kap).

Mind mezőnyversenyeknél, mind időfutam-versenyeken az 1-10. helyezett a fentieken felül rendre: 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2 többletpontot kap.

Ez lesz a jelenleg egyéb besorolású versenyek alap pontszámítási elve. Bajnokságok dupla ponttal számítódhatnának (de párosnál kettő felé, csapatnál – létszámtól függően –  három vagy négy felé osztódnak az előbbi elvek alapján kiosztandó pontok).

 A Hegyi OB – összetettje miatt, délelőtt az időfutamot, délután az országutat pontozzuk!

Megjegyzés: a pontozási rendszer nem vonatkozik a szabadidős és AKESZ versenyekre. A pontozási-rendszer működtetésének alapfeltétele, hogy a versenyek szervezőinek el kell juttatniuk a korcsoportonkénti eredménylistákat az MKSZ részére vagy fel tölteniük az adatbázis feltöltő felületre.

'Fel a tetejéhez' gomb