MKSZ hírek

Tour de Hongrie partner klub pályázat

MKSz tagszervezetek, kerékpáros csapatok, bringás közösségek számára

A Tour de Hongrie Szervezőbizottsága a Magyar Kerékpáros Szövetséggel közösen együttműködést kezdeményez bringás klubok, közösségek részére. Az együttműködés célja, hogy a Tour de Hongrie útvonalán (vagy ahhoz közel) levő egyesületek a magukénak érezzék a versenyt, vegyenek részt a helyi szervezésben, aktivitásokban.

A pályázat szempontjából három típusú egyesületet különböztetnek meg a szervezők:

  1. Tour de Hongrie rajt vagy célvárosában levő bringás klub, közösség
  2. Tour de Hongrie útvonalán (vagy ahhoz közel) levő bringás klub, közösség
  3. A TdH útvonalától távol levő, de kommunikációs együttműködésre nyitott egyesület. Megjegyzés: Településenként legfeljebb 1 klub.

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága az együttműködés mértékétől függően, egyedi megállapodás alapján pénzügyi támogatást nyújt a kerékpáros klubok részére.

  • Az rajt és célvárosban levő, az együttműködésben résztvevő egyesületek a munkájuk arányában 100.000 – 200.000 Ft közötti összegre pályázhatnak.
  • Az útvonal mentén levő, az együttműködésben részt vevő egyesületek a munkájuk arányában 50.000 – 100.000 Ft közötti összegre pályázhatnak.

Erre a célra rendelkezésre álló teljes keret legfeljebb bruttó 3 millió Ft. A támogatás a vállalt feladatok megvalósításától függően, utófinanszírozással, számla ellenében kerül kifizetésre.

Mi lenne a feladat? 

  • Együttműködés a kommunikációban: a klub segítse a Tour de Hongrie helyi ismertségét (pl. facebook posztok, szórólapok terjesztése, plakátok kihelyezése az intézményekben, iskolák, óvodák mozgósítása), és általában együttműködés a TdH kommunikációs csapatával.
  • Amennyiben a klub kapacitása engedi, vegyenek részt a rajtterületi vagy célterületi kísérő programokban, aktivitásokban.
  • Segítsék elő, hogy az adott régió, falu, város látványos különlegességgel jelenjen meg a televíziós közvetítésben. (Példák: 2018-ban népszerűek voltak az alábbiak: Spinning edzés a részhajránál, fúvós zenekar egy körforgalomban, TdH felirat egy stadion gyepébe nyírva, TdH feliratot írtak ki kajakokkal a Tisza-tóra, bringát formázó emberek csoportja, stb.)
  • Az együttműködés része, hogy a kerékpárosok tettekben és kommunikációban is csatlakozzanak a Magyar Közút „Jobb, ha el sem dobod!” akciójához. Ennek részeként a Magyar Közút illetékes megyei igazgatóságával együttműködve részt vesznek egy útszakaszon a szemétszedésben. A közös akció célja, hogy a Magyar Közút partnerként tekintsen a bringásokra, akik például bejelentik a szennyezett gócokat, és/vagy aktívan közreműködnek ezek felszámolásában.

Az együttműködés része, hogy a Tour de Hongrie is bemutatja az együttműködő klubokat a saját kommunikációs felületein. Ehhez információkat, képeket, szöveget, esetleg videókat is várnak. Az együttműködést elsősorban az MKSz tagokkal közösen tervezik, de nyitottak olyan helyi kerékpáros közösségek felé is, amelyek (még) nem tagjai a sportági Szakszövetségnek.

Hogyan lehet jelentkezni? 

A csatolt jelentkezési lapot kitöltve kell elküldeni a partner@tdh.hu e-mail címre. A jelentkező egyesületekkel a szervezők veszik fel a kapcsolatot. Nem szükséges semmilyen igazolás vagy egyéb adatlap. Kérjük, hogy az a klub, amely részt szeretne venni a Magyar Közút akciójában is, 2019. 04. 15én hétfő estig adja le a jelentkezését.

Későbbi jelentkezéseket is elfogadnak a szervezők, de minél kevesebb idő áll rendelkezésre, annál kisebb az esély a hatékony közös munkára. A végső jelentkezési határidő: április 30.

Tour de Hongrie partner klub – jelentkezési lap

Háttér információ a Magyar Körversenyről: 

A hatnapos, UCI 1. kategóriás verseny 2019. június 11-16. között megrendezésre. A 20 csapatból, és 140 főből álló mezőnyben két magyar csapat indul (Pannon Cycling Team és a Magyar Válogatott), valamint két magyar versenyző külföldi csapat színeiben áll rajthoz (Valter Attila, CCC és Rózsa Balázs, Differdange). Elindul többek között a tavalyi győztes Manuel Belletti és csapata, az Androni Giocattoli, és a több Tour de France sikert magának tudó Cofidis csapata is.

A Tour de Hongrie idén is élőben kerül adásba az M4 csatornán, és felvételről az esti műsorsávban az Eurosport2 csatornán. Ezen felül az Eurosport2 csatornán a két hétvégi napon élő adás is lesz. A TV csatornák mellett a Tour de Hongrie az online és közösségi médiában, napilapokban, és közterületi plakátokon olyan kiemelt média megjelenést biztosít a sportágnak, amelyet a helyi klubok is kihasználhatnak a saját ismertségük, elismertségük javítására.

Az alábbi útvonalon halad a Tour de Hongrie 2019-ben:

A részletes útvonal a www.tdh.hu honlapon a Szakaszok menüpontban található.

Eisenkrammer Károly főszervező Tour de Hongrie

 

'Fel a tetejéhez' gomb