MTB

Korosztályos győzelmek és UCI pontok Horvátországból

Április 6-án és 7-én immáron huszonharmadik alkalommal került megrendezésre Horvátországban az XCO Premantura Rocky Trail, UCI C1-es kategóriájú hegyikerékpáros verseny. A komoly múltnak köszönhetően jelentős nemzetközi mezőny sorakozott fel olasz, szlovén, lengyel, cseh, szerb, horvát,  ukrán és fehérorosz indulókkal.

A lányoknál két korosztályos győzelmet is ünnepelhettünk, amire azért nem sokszor volt még példa ilyen rangos versenyen és főleg a szezon legelején! Greman Szonja (PCCC) az U15-ös versenyt nyerte, mégpedig hatalmas fölénnyel, minden riválisának adva egy kört, míg Bokros Csenge (Limitless XCO Team Nagykanizsa) az U17-es korosztályban győzött, több mint egy perces előnnyel, de ugyanitt Trocsányi Laura (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) is az első tíz között zárt, egészen pontosan nyolcadikként haladt át a célvonalon. Bukovácz 11., Tóth-Almási 13., Oravecz 16. helyen jött meg.

A szervezők tizenhárom korosztályban írtak ki futamokat, U14-től felfelé minden rajtnál szoríthattunk magyar versenyzőnek. Az U14-es fiúknál Koppány Gergely (Limitless XCO Team Nagykanizsa) hatodik helyen végzett, majd az U15-ös fiúk korosztályában lett Kiss Ádám György (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) a nyolcadik. Az U17-es fiúk már egy hosszabb távot teljesítettek, a három körös és közel 1 órás viadal végén Takács-Valent Márk (PCCC) a negyedik helyen zárt.

A junior fiúknál Baranyi Dávid Áron (Limitless XCO Team Nagykanizsa) az előkelő hetedik helyen végzett, ezzel nyolc UCI ranglista pontot gyűjtve. Ugyanitt Lőrincz 13., Gerely 19., Szabó 21. lett. Junior nők között csak egy magyar résztvevő volt, Hebling Lili sajnos utolsóként ért célba, körhátránnyal.

A női elitben Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) a dobogó legalsó fokára állhatott fel, pedig az utolsó kört még másodikként kezdte, sajnos azonban egy defekt miatt hátrébb csúszott. A futamot az olasz Giorgia Marchet (Team Rudy Project) nyerte a szlovén Tanja Zakelj (Unior Devinci Factory Team) előtt. Barbara teljesítményével nemzetünk újabb 30 UCI ranglista ponttal gazdagodott.

Az elit férfiaknál szintén talján sikernek tapsolhatott a nagyérdemű, Gioele De Cosmo (Trek-Selle San Marco) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, legjobb magyarként Palumby Zsombor (SVS Team) a 24. lett, míg Borsos Benedek (SVS Team) a 40. helyen végzett. Parti András nem tudta befejezni a futamot.

Szerző
Fotó: Kamenjak Rocky Trails
'Fel a tetejéhez' gomb