MTB XC

Vitanika ELEMInátor 3. futam beszámoló

Rekord számú nevezővel, különleges helyszínen, a diósdi TeamBike Parkban került megrendezésre a harmadik ELEMInátor futam, annak apropóján, hogy most nyitotta meg újra kapuit, hosszú Csipkerózsika-álomból ébredve. Összesen 95-en fejezték be eredményesen a versenyt.

Örömmel tettek eleget ennek a felkérésnek Búr Zsolték, az ELEMInátorok szervezői, kitalálói, amit ezúton is köszönnek a TeamBike csapatának!

A kellemes tavaszi időnek is köszönhetően a legkisebbek, a futóbringások indulási kedve is megnőtt, létszámuk a korábbi ELEMINátor futamokhoz képest megduplázódott. Az ovisok futamát az ELEMInátor csapat partnere az Ovibringa csapata bonyolította.

Csupán az U15-ös korcsoport felett volt tapasztalható stagnálás, ami elsősorban a párhuzamosan zajló külföldi versenyeknek tudható be. A versenyt szervező csapat, a Superior MTB Team versenyző különítménye is innen indult a szlovákiai Rimaszombatba a Sagan Tourra, hogy ott folytassák a versenyhétvégét.

Érdekes párhuzam a Szlovák Sagan Tour és a Magyar ELEMInátor sorozat között, hogy mind a két utánpótlás programhoz elismert hazai versenyzők adják a nevüket és a munkájukat. Ki ne ismerné Peter Sagan-t, Búr Zsoltot vagy az ELEMInátorhoz most kapcsolódott Hegedűs Lászlót (Hegét), aki azon kívül, hogy tevékenyen részt vett a lebonyolításban még egy Hege-show-val is jutalmazta népes közönségét.

A versenyző gyerekek és felnőttek egyöntetű vélemény alapján remek helyszínen zárult a tavaszi ELEMInátor sorozat. Kiváló lehetőség ez a diósdi és a környékbeli gyerekeknek, hogy biztonságos, kerítéssel védett környezetben sajátítsák el a kerékpározás alapjait, szervezett keretek között sportoljanak és akár versenyezzenek. A TeamBike Park várja látogatóit, kövessétek híreiket a TeamBike Facebook oldalon.

A rendezvényen szembeötlő volt, hogy egyre több cég – és többnyire nem a kerékpározás világából – van jelen mint támogató. Ami azt jelenti, hogy egyre többen ismerik fel az utánpótlás támogatásának fontosságát. A teljesség igénye nélkül a cégek, akik a  harmadik futamot is támogatták: Vitanika, Prevost, Úttárs MTB Team, Érdi Vízművek, Ovibringa, Tatár Pék, HegeShow.

EREDMÉNYEK

201930már10:00ELEMInátor Vitanika Diósd BringaparkELEMInátor utánpótlás felkészítő technikai versenyDiósd - Teambike BringaparkSzakág:MTB XC

A tavaszi futamok eredménylistái: https://www.superiormtbteam.com/eleminator-kupa

ELEMInátor versennyen legközelebb a Mozgásvilág Tesztnapon indulhattok! A nevezés ingyenes , de regisztrálni szükséges itt: https://www.superiormtbteam.com/mozgasvilag-eliminator

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X