Országút

Kerékpárosok jelentkezését várják a magyar csapatba

A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékokat követően, idén Budapest ad otthont a versenynek 2019. július 29-augusztus 7. között. A sportversenyre a világ minden részéről érkeznek zsidó sportolók, hogy megmérkőzzenek egymással. A 15. Maccabi Európa Játékok Magyar Delegációjába várják kerékpáros sportolók jelentkezését a emg2019@maccabi.hu címen.

“Mindannyian izgatottan várjuk a 15. Maccabi Európa Játékokat. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2019-ben Budapesten, a nemzetközi sportversenyek hazájában rendezhetjük meg ezt az eseményt. Az izgalmas sportversenyek mellett örömmel mutatjuk be fővárosunk sokszínű kulturális életét, valamint a budapesti zsidóság legfontosabb helyszíneit. Magyarország fővárosa lenyűgöző történelmi látványosságokkal és gazdag programkínálattal várja a Maccabi Európa Játékok iránt érdeklődőket.

A Maccabi Európa Játékok alatt, a sport mellett a magyar zsidó kultúra is főszerepet kap, ugyanis a Játékok alatt rendezik meg Európa legnagyobb zsidó fesztiválját, a Zsidó Kulturális Fesztivált. A kulturális programok révén a külföldi sportolóknak és látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni és átélni a vibráló és sokszínű magyar zsidó életet.

A Maccabi Európa Játékok egyik fénypontja a közös szombatfogadás lesz Európa legnagyobb zsinagógájában, a Dohány utcai zsinagógában.”

A Maccabi Európa Játékok kerékpárversenyeiről

Minden résztvevő ország eseményenként 5 kerékpárost nevezhet a következő versenyszámokban:

  • női egyéni időfutam
  • női országúti futam
  • férfi egyéni időfutam
  • férfi országúti futam

A kerékpárversenyeket a Bringa Fieszta Masters OB keretein belül rendezik 2019. augusztus 4-én Kincsesbányán:

2019vas04aug00:00vas23:00BRINGA FIESZTA - Masters OBEuropean Maccabi Games 2019Kincsesbánya - Iskola utcaSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb