Országút

Valter Attila 37 UCI pontot gyűjtött Isztrián!

Valter Attila szenzációs versenyzéssel, szakaszgyőzelemmel és az összetett második helyén zárta az UCI 2.2-es kategóriájába tartozó 4 napos isztriai Körversenyt,

Az elmúlt években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Umagban rajtolt az Isztriai Körverseny. A CCC Development Team a Piotr Brozyna, Kamil Malecki, Michal Paluta, Patryk Stosz, Szymon Tracz és Valter Attila (egyedüli magyarként a versenyen) összeállítású hatossal vágott neki az egy prológot és három mezőnyszakaszt tartogató megmérettetésnek.

Az első mezőnyszakasz Porec és Labin között vezetett 161 kilométer hosszan. A penzum számos emelkedőt tartogatott, a vége sem volt éppenséggel síknak nevezhető, Labin óvárosába kellett feltekerni. A győzelmet fantasztikus versenyzést bemutatva Valter behúzta, ezzel 7 UCI pontot is gyűjtött és átvette az összetettben is a vezetést.

A verseny szombati, 161 km hosszú, hegyi befutóval végződő szakaszát az osztrák Gall nyerte, Attila a győztest követő 10 fős csoporttal ért be, 13 mp hátránnyal a 10. helyen. Ezzel összetettben a második helyre csúszott vissza, hátránya 5 mp volt csak az utolsó etap előtt.

A körverseny záró napját Pazin és Umag között rendezték 156 km-es távon, ahol sprintbefutó döntött, melyet az olasz Guardini (Bardiani) nyert. Az összetett ma már nem változott, Gall megnyerte a körversenyt, Valter pedig maradt a második helyen, ami újabb 30 (!) UCI pontos jelentett a nemzetnek, ezzel összesen 37 UCI pontot gyűjtött.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X