Pálya

Magyarok a 2019-es pályakerékpáros VB-n

A február 27-e és március 3-a között a lengyelországi Pruszkowban zajló pályakerékpáros világbajnokságon a világkupa eredményei alapján Magyarország négy számban volt érdekelt: Lovassy Krisztián omniumban és scratchben, Szalontay Sándor sprintben, míg Filutás Viktor a pontversenyben állhatott rajthoz.

A második nap során Lovassy Krisztián scratchben versenyezett, a tizenöt kilométeres, hatvan körös futamot végül a 22. helyen zárta, pedig tizenhat körrel a vége előtt a magyar kerekes is megpróbálkozott egy szökéssel, ám sajnos utolérték őt és társait is.

A harmadik versenynapon Filutás Viktor a 160 körös, 40 kilométeres pontversenyben szerepelt. Az első hajrá során rögtön pontokat is szerzett, ezt követően azonban szinte mindenki a körelőnyre hajtott, így nem volt egyszerű a dolga. Sajnos Viktor szereplése mindössze egy héttel a világbajnokság rajtja előtt vált biztossá, így első éves felnőtt versenyzőként huszadik helyével szépen szerepelt a világbajnoki mezőnyben.

A vb negyedik napján következtek a leginkább várt magyar érdekeltségű számok.

Szalontay Sándor a sprint 200 méteres leborítását 9.854-es idővel a tizenhatodik helyen abszolválta, ezzel bejutott a legjobb huszonnyolc közzé, ahol a cseh Pavel Kelemen várt rá. Kettőjük csatájából Kelemen került ki győztesen, így Szalontay a huszonegyedik helyen zárta a világbajnokságot, mivel a tizenhat közzé be nem jutó kerekesek közül a kvalifikációban az ötödik legjobb idő volt az övé.

A férfi omnium scratch számát Lovassy Krisztián a 22. helyen abszolválta, a tempó versenyben és az eliminációs számban szintúgy a 22. lett, sajnos a pontversenyben már nem tudott javítani, így végül a 23. helyen zárt. Érdekesség, hogy a tempó versenyben 57 kilométer/órás, míg a pontversenyben 55 kilométer/órás átlagot hajtottak.

'Fel a tetejéhez' gomb