Országút

Valter Attila 3. helyezett a Tour of Antalya-n

Az összetett 3. helyén zárta a szakaszversenyt, 25 Europe Tour pontot gyűjtve!

Február 21. és 24. között rendezték Törökországban a 2.2-es besorolású Tour of Antalya szakaszversenyt, melynek 141 kilométeres nyitányán Valter Attila az előkelő tizenegyedik helyen zárt. A második 111 kilométeres penzum szintúgy a sprintereknek kedvezett, a magyar versenyző a győztessel azonos idővel, huszonharmadikként ért célba, ezzel megőrizve kiváló összetettbeli helyezését. – irja a velo.hu.

A harmadik, királyszakasz során Perge és Termessos között mindössze 91,8 kilométer volt a táv, ám a penzum végig emelkedett, hegyi befutóval zárult. A kerekesek esőben vágtak neki a penzumnak, a mostoha időjárási körülmények ellenére azonnal hatalmas tempóra kapcsoltak. Egy több mint húsz fős csoport próbált elszakadni, ám a főmezőny végig rövid pórázon tartotta őket. Az utolsó tíz kilométerre fordulván az összetett éllovasa a holland Bas van der Kooij (Monkey Town-á Bloc) is megrogyott, miközben Attila egyre előrébb kapaszkodott.

A szakaszt végül a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) nyerte a spanyol Juan Pedro Lopez (Kometa Cycling Team) és a szintén spanyol Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) előtt. Valter Attila mindössze tizenkilenc másodperc hátránnyal az előkelő ötödik helyen érkezett. Összetettben szintén Rekita vette át a vezetést, Valter a harmadik helyre jött előre.

„Be kell ismernem, hogy egy kicsit féltem a szökéstől – így Attila a CCC weboldalán. – Szerencsére a mi csapatunkból is többen voltak elől. Nagy tempóban kezdtünk, az időjárás sem volt túl jó, így nagyon koncentráltnak kellett maradnom. Tudtam, hogy sok felelősség van rajtam, a srácok rengeteget dolgoztak értem, én pedig be akartam fejezni ezt a munkát. Jelenleg a harmadik vagyok összetettben, amely pozíciót nagyon nehéz lesz megvédeni, de mindent meg fogunk tenni érte.”

Az utolsó etap során egy 158 kilométeres, lényegében sík szakasz várt a kerekesekre. A rajtot követően egy három fős szökés alakult, melyet a hegyi összetettért küzdő új-zélandi James Fouché (Wiggins-Le Col) vezetett. Fouche megnyerte a nap egyetlen hegyi hajráját, miközben a részhajrá fejében a Nippo-Vini Fantini Faizané sora igyekezett a főmezőny elején dolgozni. A szökés megfogását követően komolyabb előnyre már senki sem tett szert, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit a belga Roy Jans (Corendon-Circus) nyert meg Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini Faizané) és Bas van der Kooij (Monkey Town-á Bloc) előtt.

Az összetett állása már nem változott a királyszakasz győztese a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) diadalmaskodott Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini Faizané) és Valter Attila (CCC Development Team) kettősét legyőzve. A magyar kerekes ezzel a fantasztikus eredménnyel 25 Europe Tour pontot gyűjtött.

Forrás
velo.hu

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Olvasta már?

Close
Back to top button
Close
Close
X
X