MKSZ hírek

Hazai kerékpáros turisztikai kínálat Münchenben

Szerdán nyitotta meg kapuit Németország egyik legnagyobb utazás és szabadidős kiállítása a F.re.e 2019 a bajor főváros minden igényt kielégítő expóján.

A kiállításokat és vásárokra sok esetben jellemző negatív piaci trendekkel ellentétben, a müncheni vásár idén is tovább tudott növekedni, így 2019-ben már 88.000 négyzetméteren, 1300 kiállító 70 országot képvisel, amely impozáns számok a vásár életében jelentős rekordnak számítanak. 7 téma köré csoportosítva, 10 csarnokban kerül bemutatásra a világ turisztikai kínálata, így utazás, hajós turizmus, wellness turizmus, kerékpáros turizmus, camping turizmus, outdoor, valamint vízi turizmus.

Nem véletlen a vásár iránti fokozott érdeklődés, hiszen a német belföldi turizmus, valamint Németország, mint küldőpiac is rekordokat dönt ráadásul úgy, hogy évek óta a prognózisokat meghaladó mértékben nőtt a turizmus összgazdasági teljesítménye. A FUR kutatóintézet szerint 2018-ban a németek 71 millió (!) utazáson vettek részt, amelyeken 75 milliárd EURO-t költöttek. Érdekes trend, hogy a németek a fő nyaralásuk esetén is egyre inkább nyitottak az új, kevésbé ismert desztinációkra, ezzel együtt a fogadó országok rangsorát továbbra is Spanyolország, Olaszország és Ausztria vezeti. Így nem is mondható meglepőnek, hogy idén Csehország a díszvendég, de többszáz négyzetméteren van jelen Szlovénia, Horvátország, Ausztria is.

A dél-német tartományokban továbbra is a kempingturizmus és az aktív időtöltés a legfontosabb trend. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint 2018-ban 71.000(!) új szabadidős jármű került Németországban forgalomba, a kerékpárok eladása pedig hónapról hónapra rekordokat dönt úgy, hogy a gyártók 4-5.000 EUR áron kínálják az új e-kerékpárokat, amelyeket az áruk ellenére ezen a vásáron is szinte úgy visznek, mintha azokat ingyen adnák.

A hazai kínálatot a Nyugat- Balatoni Turisztikai Iroda szervezésében és vezetésével 10 magyar szolgáltató képviseli, így mások mellett hazai piacvezető nyugat-magyarországi gyógy és wellness szállodák és TDM-ek, a főváros turisztikai hivatala, valamint a Magyar Kerékpáros Szövetség. Az MKSZ Münchenben is nyugat-magyarországi, valamint a Balaton régió kerékpáros turisztikai kínálatával van jelen és népszerűsíti az elérhető, valamint a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően kialakuló komplex hazai kerékpáros kínálatot. Közvetlenül a magyar stand mellett üzemel a Vécsy Étterem, amely évek óta visszatérő attrakciója a vásárnak, a siker pedig idén sem marad el, hiszen már az első napon 11-től egészen a zárásig a kb. 200 fős kapacitással működő étterem  teljes teltházzal üzemelt.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X