Országút

Bemutatták az Epronex – BSS Oil Group csapatot

Lovassy Krisztián is náluk folytatja

Mint oly sok kerékpárcsapat a világon, így az Epronex – BSS Oil Group is Skoda gépjárműveket használ ebben az évben (is), így a Porsche Buda SKODA szalonjában került sor impozáns díszletek között a 2019-es bemutatóra. Nem csak a csapattagok családtagjai és szponzorok kaptak meghívást, hanem a kerékpáros szakma sok egyéb fontos szereplője is tiszteletét tette ezen a délutánon, ahol terveik mellett  új mezüket is bemutatták a közönségnek. – írja a velo.hu.

Az Epronex – Special Bikes magyar osztrák regionális kerékpáros csapat 2016-os év elején alakult. A csapat céljai között szerepelt a helyi regionális versenyeken való eredményes megjelenés, illetve a UCI kategorizált egy/többnapos versenyeken való sikeres részvétel. A kategorizált, UCI bejegyzésű versenyek sportszakmai szempontból elengedhetetlenek, mert ezek a versenyek jelentik a nemzetközi színvonal belépő szintjét, a nemzetközi elitbe kizárólag ezen a csatornán keresztül vezet út – természetesen ehhez szükség van a tudatos kitartó és jól megtervezett edzésmunkára, megfelelő stabil háttérre, és támogatásra. A csapat versenyzői összetétele változni fog a 2019-es szezonban. A csapat friss igazolásai közt a magyar válogatott keret számos tagja szerepel, többek között az olimpiai kvótafutó és korábbi olimpikon Lovassy Krisztián is csatlakozott hozzánk. Továbbra is Garamszegi László korábbi magyar bajnok lesz a csapatvezető és a fiatalok edzésmunkáját is ő fogja irányítani. László által vált lehetővé, hogy fiatal – U23-as versenyzők nevelő klubjává válhassunk, mert felkészítésük teljes odafigyelést igényel. Az új csapattól sok szép eredményt várunk mind a magyar bajnokságon, mind külföldi porondon. A korábbi névadó szponzorunk, a Bikehungary helyét a BSS OIL Group fogja betölteni, míg a Bomba ,mint egyik fő támogató állt kerékpáros projektünk mellé a 2019-as szezonra. A csapat gépjárműparkját, két SKODA Octaviát a Porsche Buda biztosítja a szezonra. Team Epronex

Igazán színvonalas sajtóeseményre került sor, sok kontinentális csapatnál sem láthatunk ilyen. Bár szponzorokkal nem áll rosszul a csapat, az UCI kontinentális szint pénzügyileg egy másik nagyságrend, így továbbra is klubcsapatként folytatja az Epronex, de Kiss Gergely, Garamszegi László és Köllő Zsuzsanna vezetésével a tavalyi 50 UCI versenynapnál is több a céljuk idénre. A csapat fókuszál a regionális versenyekre (hazai UCI versenyek, Országos Bajnokság, stb.) és nemzetközi UCI versenyekre is, meghívót kaptak többek közt a 10 napos Marokkói Körversenyre is.

Ami az új tagokat illeti, legnagyobb igazolásuk az idei szezonra, a korábbi pályakerékpáros EB ezüstérmes, országúti magyar bajnok és jelenleg is olimpiai kvótafutó Lovassy Krisztián. Nemzetközi országúti versenyek tekintetében is ő tekinthető közülük a legtapasztaltabbnak, több szezont húzott le külföldi UCI csapatoknál. Mostani választása hátterében főleg az áll, hogy szeretné befejezni a tokiói Olimpia pályakerékpáros versenyeire 2020 márciusában záródó kvalifikációs időszakot és ott lenni az ötkarikás játékokon az omnium versenyszámban. A pályasport ezen állóképességi száma elképzelhetetlen országúti versenyek nélkül és Lovassy szerint idén egy sokkal nyugodtabb szezon elé nézhet országúton az Epronex-ben, mely pozitív hatással lehetett a pályán mutatott teljesítményére is. Krisztián szeretne a Tour de Hongrie-n is jól szerepelni, a válogatott színekben erre is lehetősége nyílhat júniusban.

Rajta kívül több ígéretes fiatal, illetve U23-as bajnokság dobogós is náluk folytatja, így például Gönczy Gergő és Pápai Ádám (akik a DKSI-ből jöttek át), valamint Zathureczky Márk (aki a Pannontól igazolt ide). Üde színfoltja lehet a csapatnak nemrégiben ifjúsági Oilimpián bronzérmes Buzsáki Virág, aki a mountain-bike versenyzés mellett idén már több országúti versenyen is elindul színeikben. Szintén náluk teker ebben ezen szakág futamain az újdonsült elit cyclo-cross magyar bajnok, Vas Balázs, aki testvéréhez hasonlóan a cross szezont belga alakulatban tölti, de országúton is menni fog egész évben velük.

A csapat oszlopos tagjai közül továbbra is náluk versenyez Szarka Gergely, Pályi Csaba, Solymosi Márton, Durucz Miklós, Király Levente, Kiss Gergely és végül, de nem utolsó sorban a cyclo-cross szövetségi kapitány, Cser Gábor is. A csapat elnöke, Kusztor Péter lett. Összességében elmondhatjuk, hogy a csapat, 2016-os indulása óta az eddigi legerősebb sorával vág neki a szezonnak!

Forrás
velo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb