Országút

Tour de Hongrie 2019

Útvonalbejelentésre várva...

Február 13-án, délelőtt 10:30-kor kerül sor a Tour de Hongrie 2019-es útvonalának ünnepélyes bemutatójára. A 2019. június 11-16. között megrendezendő, 2.1-es kategóriájú hazai körverseny iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mind a nemzetközi csapatok, mind pedig a szaksajtó részéről.

Eisenkrammer Károly, a körverseny főszervezője elmondta, elsősorban a nyaralási főszezon elkerülése miatt döntöttek úgy, hogy szakítanak az augusztusi időponttal, így lehetőség lesz a legmagasabb szintű, World Tour-csapatok részvételére is. A 2018-as Tour de Hongrie során hat nap alatt 865 kilométert teljesített a mezőny, az összetett győzelmet az olasz Manuel Belletti szerezte meg. A versenyről Magyarországon minden nap élő közvetítéssel jelentkezett az M4Sport, a televíziónézők a világ 195 országában láthattak napi összefoglalókat a Magyar Körversenyről.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint a verseny évről évre képes előrelépni, és 2018-ban nemcsak a televíziós közvetítések, vagy a mezőny erőssége terén, hanem a szervezés minőségében is sikerült fejlődni. Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos olyan komoly kerékpáros fejlesztések, előrelépések megvalósulásáról beszélt korábban, amelyekre eddig nem is gondoltunk volna, majd hozzáfűzte, most éppen egy igen komoly projekt ígér kedvező folytatást: megkezdődhetnek a közvetlen tárgyalások a Giro d’Italia esetleges budapesti rajtjáról.

A Tour de Hongrie 2019-ben jubileumi eseményhez érkezik: a viadal történetének negyvenedik kiírására kerül majd sor. Az ünnepi verseny 2019. június 11-én rajtol majd, és a hagyományoknak megfelelően hatnapos lesz.

Sztároktól és sztárcsapatoktól sem lesz mentes az idei Tour. „2019-ben ismételten a terveink között szerepel, hogy részt vegyünk a Magyar Körversenyen” – jelentette ki a kétszeres Giro d’Italia-győztes Ivan Basso, az átalakuló Kometa Cycling Team sportmenedzsere. A 2018-as Tour de Hongrie sárga trikósa, az olasz Manuel Belletti a visszatérésre készül, csapata, a prokontinentális besorolású Androni-Giocattoli Sidermec a napokban adta le nevezését a jövő évi Magyar Körversenyre. „Feltétlenül szeretnénk részt venni a 2019-es Tour de Hongrie versenyén, természetesen Manuel Bellettivel a sorainkban” – írta kísérőlevelében Gianni Savio, az olasz profi csapat vezetője. A profi kerékpársport egyik legismertebb és legrégebben működő klubja, a francia Cofidis is indulni fog!

A francia Cofidis és az olasz Androni-Giocattoli-Sidermec után pedig egy újabb prokontinentális csapat Tour de Hongrie-részvételének örülhettünk: az idei viadalon ugyanis ott lesz a rajtnál az Israel Cycling Academy együttese is!

Forrás
TdH
'Fel a tetejéhez' gomb