Kerékpársport hírek

V. Téli Sportágválasztó

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Téli Sportágválasztó, melyre meghívták a Superior MTB Teamet, hogy mutassa be a téli kerékpársportot a cyclo-crosst. Elismerés ez számunkra, hiszen ebben a cyclo-cross szezonban a versenyeken indulók 20-25%-át a csapatunk adta. A sorozat végére pedig messze a legeredményesebb csapat lehettünk…

Őszintén megvallva, nem gondoltuk, hogy a gyerekek a több mint húsz téli sport mellett még bringázni is szeretnének, de kellemesen csalódtunk, mert folyamatos tumultus jellemezte a mini, akadályokkal tarkított cyclo-cross gyerekpályát.
A délelőtti 10 órás kezdésnél még igen hideg -2  fok várta az eltántoríthatatlan gyerekeket. Dacolva a zimankóval, a sárral , a szülők sopánkodásával esetenként “nyafogásával” a gyerekek bringázni akartak!

Bár síoverállban – szinte mindenkin az volt – furcsa látvány a bringázás, de ez sem jelentett problémát. Kora délután még a nap is kisütött és csak ez kellett, hogy az addig fagyos földből, igazi sáros cyclo-cross pálya kerekedjen. Estek-keltek a gyerekek, de nem bánták se ők, se a szülők, hogy sáros lett a ruhájuk, mert mindenki nagyon élvezte a téli bringázást! Közel 300 gyermek pattant nyeregbe ezen a téli napon. Általunk kicsit közelebb került hozzájuk és szüleikhez egy új téli kerékpársport a cyclo-cross. Reményeink szerint a a 2019-es Nagy Sportágválasztón már egy vagány ELEMInátorral is elvarázsolhatjuk a gyerekeket!

'Fel a tetejéhez' gomb