MKSZ hírek

Az MKSZ a cseh piacon is promotálja Magyarországot

Közép-Európa egyik, a hazai beutazás számára kiemelten fontos nagyközönségi turisztikai vására, a GO & Regiontour kiállítás Brnoban. A 11 ország részvételével megrendezett eseményen Magyarország legfontosabb versenytársai is bemutatkoznak, ami nem véletlen, hiszen Morvaország komoly vásárlóerővel rendelkező régió. Az MKSZ – hasonlóan a stuttgarti vásárhoz -, itt is népszerűsíti Magyarországot a kerékpározás külföldi szerelmeseinek körében.

Az említett régió a hazai turizmus számára az egyik legfontosabb küldő terület, amely a földrajzi közelségnek, valamint a történelmi hagyományoknak köszönhető. A vásár turizmusban betöltött szerepét hűen tükrözi, hogy a látogatók között van Klara Dostálová, a Cseh Köztársaság regionális fejlesztési miniszter asszonya, aki a turizmusért is felel. A magyarországi kiállítóknak és szervezőknek megtiszteltetés volt, hogy a miniszter a magyar kínálatot is megtekintette.

A hazai turisztikai palettát idén 6 szolgáltató, valamint a sokéves együttműködésnek köszönhetően a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Tour De Hongrie és a Europcar közösen képviselik. A kooperációnak hála, a cseh nagyközönség előtt – a legjelentősebb hazai fürdővárosok mellett -, 2019-ben a magyarországi kerékpáros kínálat, és több kerékpártúra szervező is bemutatkozhat. A cseh piacon – amely az elérhető statisztikai adatok alapján a hazai beutazó turizmus számára ma már a harmadik legfontosabb küldőpiac -, a kerékpáros turizmus kiemelt jelentőséggel bír. Példaként említhető, hogy évente mintegy 400.000 új kerékpárt adnak el, vagy, hogy az aktívan és rendszeresen kerékpárral túrázok száma, a lakosság arányához képest kiemelkedő és szakemberek szerint nagyjából 20%-al magasabb, mint Magyarországon. Ennek megfelelően ma már a Csehországba érkező vendégeket komoly online és offline kiadványok segítik az eligazodásban.

A cseh kiutazók körében lassan teljesen természetes lesz, hogy a gépkocsival érkezők kerékpárokat is visznek magukkal, és aktívan keresik a céldesztinációban a kerékpáros utakat. Természetesen a csehek körében a kerékpársport is rendkívül népszerű, így nem véletlen, hogy mások mellett a cseh körverseny szervezői is megjelentek a vásáron.

'Fel a tetejéhez' gomb