MKSZ hírek

MKSZ stand a stuttgarti aktív turisztikai vásáron

Szombaton nyílt meg Stuttgartban Európa legnagyobb turisztikai vására. A CMT már időtartamában is kiemelkedik a vásárok közül, hiszen 8 napon át, 10 csarnokban, 2.100 kiállító, 120.000 négyzetméteren mutatja be kínálatát a várhatóan 265.000 látogatónak.

2019 igen különleges év, hiszen Magyarország ez alkalommal 3 helyszínen is bemutatkozik a sok esetben már a helyszínen foglaló rendkívül erős vásárlóerővel rendelkező dél-német látogatóknak. Erre a legjobb példa, hogy a helyszínen úgy fogynak a több százezer eurós lakóautók, vagy a 4-5000 eurós kerékpárok mintha csak szóróajándékokat osztanának a gyártók standján. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda szervezésében, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ mellett tíz magyar szolgáltató kínálata ismerhető meg a 4-es csarnokban. A 10-es csarnok főbejárata – amely csarnok kifejezetten az aktív turisztikai kínálatnak ad helyet – és a folyamatosan telt házas előadásokkal üzemelő nagyszínpad között mutatkozhat be egy speciális versenyrendezői autó segítségével a Tour De Hongrie kerékpáros esemény, amely a verseny szervezői, a Europcar, a Skoda és a Magyar Kerékpáros Szövetség összefogásának köszönhetően valósulhat meg. Ugyancsak a 10-es vásárcsarnokban 8 hazai aktív szolgáltató kapott a Magyar Kerékpáros Szövetség – mint főszervező – jóvoltából bemutatkozási lehetőséget.

A vendégeket az MKSZ képviselője mellett a Ride Hard kerékpáros programszervező iroda fogadja. A standon a hazai kerékpárgyártás egyik kiemelkedő vállalata, a Gepida is bemutatja legújabb kerékpárjait. Az első két nap helyszíni tapasztalata alapján elmondható, hogy Magyarország iránt továbbra is komoly nagyközönségi érdeklődés mutatkozik. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is Budapest, Balaton és hazai fürdők a húzó termékek, de figyelemre érdemes volt a Duna menti kerékpározással kapcsolatban feltett számos kérdés is.

Érdekes és relatív új jelenség, hogy az aktív csarnokban nagy számban jelentek meg paplanernyős szolgáltatók is, szemmel látható, hogy ezt a sport lett az új trend. Kerékpárok tekintetében pedig egyértelmű, hogy szinte minden itt megjelent gyártó csak elektromos kerékpárban gondolkodik, persze mint minden ilyen erős trend esetén, megjelenik egy kontra oldal is, így többen voltak kíváncsiak a versenykerékpárok és amatőr versenyzők számára alkalmas hazai utakra, lehetőségekre.

'Fel a tetejéhez' gomb