MKSZ hírek

Bebiciklizhető lesz a Hortobágy és a Tisza-tó környéke

Kerékpáros turisztikai fejlesztés vette kezdetét Kelet-Magyarország egyik legismertebb turisztikai desztinációjában, a Hortobágyon és a Tisza-tó környékén. A projekt célja, hogy hazánk egyik legszebb, összetett vízi és szárazföldi élővilággal tarkított, csodálatos épített és természeti örökséggel rendelkező öko-turisztikai célállomása az év minden napján képes legyen kerékpáros turisták fogadására, kiszolgálására és rendelkezésre álljanak olyan bebarangolható túraútvonalak, amelyekkel két keréken ismerhető meg az ikonikus tájegység.

A fejlesztés érinti a Tisza-tavi Körkerékpárutat, a Tisza-tó – Hortobágy – Hajdúszoboszló – Debrecen kerékpárutakat, valamint kijelöli az alternatív Tisza-tó – Debrecen kerékpáros útvonalat, végig fut Debrecen térsége – Panoráma úton, felmérés és táblázás is készül.

Új, turisztikai vonzerőt jelentő szolgáltatások lesznek többek között az emblematikus tematikus kerékpáros attrakciók létrehozása, kerékpáros alközpontok létrehozása, pick up-drop off szolgáltatás működtetése, telefonos applikáció és weboldal fejlesztése, az adatbázisban szereplő szolgáltatók, együttműködők képzése.

Vannak emellett fejlesztendő, már meglévő szolgáltatási elemek úgy, mint a Tisza-tó-Hortobágy-Hajdúszoboszló-Debrecen térségében meglévő és épülő kerékpáros útvonalak alapszolgáltatásainak fejlesztése, mobil szerviz és kerékpár szállítás szolgáltatás kiterjesztése a teljes Hortobágy térségi kerékpáros hálózatra, garantált programcsomagok kidolgozása, valamint egységes arculat kidolgozása és a hálózatosodás segítése.

A látogatókat többnyelvű térkép és online felület is segíti majd.

Pályázati információk:

Hortobágy és térsége kerékpáros turisztikai attraktivitásának fejlesztése
Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése
GINOP-7.1.9-17-2018-00033

Konzorciumvezető: Magyar Kerékpáros Szövetség
Konzorciumi partnerek: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
Támogatási összeg: 210.542.710 Ft
Megvalósítás kezdete: 2018.12.01.
További információ: Magyar Kerékpáros Szövetség – www.bringasport.hu/projektek/hortobike
Elérhetőség: sajto@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb