KometaOrszágút

Négy magyar Contador csapatának edzőtáborában

Megszületett a spanyol Kometa Cycling Team, mely 4 magyar tehetségnek ad lehetőséget, hogy részt vehessen az Alberto Contador és Ivan Basso által alapított csapat edzőtáborában

Megerősödik a Kometa és az Alberto Contador Alapítvány közötti kapcsolat: 2019-ben a vállalat lesz a fő támogatója  a spanyol kerékpáros legenda nevét viselő szervezet sportprojektjeinek.

Január 1-jétől  a Kometa Cycling Team lesz a neve a kontinentális csapatnak, amely tíz győzelemmel debütált ebben a szezonon. Az  alakulat továbbra is számít a Valtellina és további új, fontos szponzorok támogatására, akik az elmúlt évek során folyamatosan erősítették a projektet.

Ezzel a lépéssel a Giacomo Pedranzini által vezetett agrár-élelmiszeripari vállalat megerősíti jelenlétét a kerékpározásban, a Trek-Segafredo mellett, akik a 2017-es Giro d’Italia-n debütáltak. A márka üzenete az aktív életstílus ösztönzése a sporton keresztül, melynek a jó táplálkozás lényeges kiegészítője.

„Nagy elégedettséggel tölt el minket, hogy évről évre egyre erősebben kötődünk az Alberto Contador Alapítvány kerékpáros projektjeihez, beleértve: a kerékpáros iskola, a junior csapat, az U23, a kontinentális csapat és a “Bicis  par la vida” kezdeményezést. Az együttműködés az elkötelezettség és a felelősség közös értékein alapul és együtt törekszünk  a folyamatos előre lépésre.”- kommentálta Giacomo Pedranzini  a Kometa vezérigazgatója.

Alberto Contador, a projekt megálmodója így vélekedik: „Ez jó hír, hogy a Kometa az első számú szponzorunk. Mi teljes mértékben tudunk azonosulni a vállalat által képviselt értékekkel. Biztos vagyok benne, hogy ez az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy tovább fejlődjön az a fajta munkamódszer amiben mi hiszünk. Ez a fejlődés erősíti a projektet, optimizmussal tölt el minket és még jobban előtérbe kerül az egészséges ambíció. “

A kontinentális csapat sportmenedzsere Ivan Basso így folytatja: „Nagyon hálás vagyok a  Pedranzini  és a Ruffini családnak, a kaposvári közösségnek és a Kometa menedzsmentjének, akik mindig hittek bennünk, az általunk képviselt társadalmi üzenetben,  és a professzionális sport létesítményben. A Tour de Hongrie során már szembesültünk vele, hogy rengeteg a magyar tehetség. Az edzőtábor keretein belül szeretnénk megnézni a magyar fiatalokat, hogyan dolgoznak a csapatunkkal. 2019-ben ismételten  terveink között szerepel, hogy részt vegyünk majd a magyar körversenyen és nem titkolt célunk, hogy szeretnénk, ha magyar kerékpár tehetségek is csatlakoznának a csapatunkhoz.” 

Spanyolországban, az  Oliva Nova Beach & Golf Resort december 11. és 20. között fogadja az Alberto Contador Alapítvány kontinentális sportprojektjének csapatait. A Kometa Cycling Team tagjai egy intenzív edzőtáborra érkeznek, ahol megkezdődik a felkészülés a következő szezonra.

A Kometa Cycling Team négy magyar (korábbi, és jelenlegi DKSI-s) fiatalt is meghívott az edzőtáborába, hogy lehetőséget adjon nekik a bizonyításra.

Szőllősi Ferenc, Mészáros Ábel, Varga Bálint és Kiss Hunor Máté végig ott lesznek a dél-spanyolországi edzőtáborban, ahol megmutathatják rátermettségüket.

A magyar kerékpársport szempontjából  ez egy igazán sikeres lezárása lesz az évnek, hiszen egy generációból 4 fő is kijut a legendák által vezetett csapat edzőtáborába.

Forrás
Faster Promotion
'Fel a tetejéhez' gomb